Annonce
Østjylland

Velkommen til 'Isbæltet': To af Danmarks bedste ishuse ligger inden for få kilometer

Ejeren af Havnegrillen Bønnerup, Pia Christensen og hendes datter Katrine, har travlt med at lange is over disken for tiden, og Havnegrillen er med på den netop offentliggjorte liste over Danmarks bedste ishuse. Foto: Anders Tilsted
Der er rigtig god mulighed for at få store is i både Fjellerup og Bønnerup. Begge byer har et ishus med på den nye liste over landets bedste ishuse.

Fjellerup/Bønnerup: Det kan godt være, at borgerne nord for København har "Whiskybæltet", men i Norddjurs har man "Isbæltet". For inden for 10 kilometer ligger Fjellerup Vaffelbageri og Havnegrillen Bønnerup.

Begge steder er kendt for deres ekstra store is, og de er med i toppen, når Danmarks bedste ishus skal kåres. Afstemningen, som turismesitet Opdag Danmark står bag, sluttede fredag, og her endte Fjellerup Vaffelbageri på en 12. plads, imens Havnegrillen sluttede på en 14. plads.

Det betyder, at Fjellerup Vaffelbageri nu ikke længere kan kalde sig Danmarks bedste ishus. Den titel vandt de sidste år, men i år løb Guf og Kugler fra Nibe i Nordjylland med titlen. Det var dog ikke så overraskende, fordi Fjellerup Vaffelbageri har fået ny forpagter, og man kan godt sige, at han denne her gang har lagt konkurrencen lidt på is.

Annonce
Den nye forpagter af Fjellerup Vaffelbageri, Roan Lysdal, kommer til at satse mere på at blive Danmarks bedste ishus næste år. Arkivfoto: Anders Tilsted

- Jeg synes ikke, at vi skulle ud og prøve at få en masse til at stemme på os, når vi lige har overtaget ishuset. For så ville vi ride lidt på ryggen af den store succes, som den tidligere ejer Hanne har skabt. Men til næste år, når vi har fået lidt mere hår på brystet, kommer vi til at give den mere gas og gøre mere for at promovere os selv i konkurrencen, siger den nye forpagter Roan Lysdal.

Københavnere og nordmænd undrer sig

Når et ishus får mere end 250 stemmer, får man en plads på Opdag Danmarks kort over landets bedste ishuse. Vaffelbageriet fik 337 stemmer, og Havnegrillen Bønnerup fik 300 stemmer.

På Havnegrillen er Pia Christensen glad for, at de igen i år har fået mange stemmer. Hun ejer grill- og isstedet med sin mand, Henrik, og det har de gjort i 23 år.

- I alle årene har vores koncept været store is og store portioner. Når der kommer kunder fra København eller nordmænd, så kigger de lidt, for det er de ikke vant til. Men det er sådan, det skal være, og det er fedt, at både os og Fjellerup Vaffelbageri er med på listen. Vi har jo igennem mange år hjulpet hinanden, for eksempel hvis den ene butik lige står og mangler varer, fortæller Pia Christensen.

Ægteparret ejer også sportstøjs-butikken Ny Form lige ved siden af Havnegrillen, og så hjælper alle parrets tre børn til i grill- og ishuset.

- Vi går hårdt efter at komme over de 250 stemmer hvert år, så Bønnerup kan komme med på iskortet. Det er vigtigt for butikken, og det betyder noget for havnen og for byen. Så det er da noget, vi går og snakker om, både os medarbejdere og kunderne, fortæller parrets ældste datter Katrine, der arbejder fuld tid i Havnegrillen.

Annonce

Medarbejdere søges

Der er omkring 35 medarbejdere i Havnegrillen, men der er brug for mange til at lave is og grillmad.

- Vi kan sagtens bruge en fem stykker mere, så hvis nogle har lyst til at arbejde her, skal de endelig kontakte os, siger Katrine Christensen med et smil.

Faktisk går det så godt i "Isbæltet", at Fjellerup Vaffelbageri også mangler medarbejdere. De står og har brug for 10-15 ansatte mere.

Havnegrillen kan sagtens bruge nogle flere medarbejdere, der har lyst til at lave is. Foto: Anders Tilsted
Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce