Annonce
Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Lærke Nolsøe blev topscorer med seks mål. Hun var på vippen, da EM-truppen skulle udtages, men mod Slovenien leverede hun en fin præstation. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Så er Danmark i gang ved EM-slutrunden - og Danmark er godt i gang med en sikker sejr på 30-23 over Slovenien, der får meget svært ved at skrabe point til sig.
Annonce

Danmark har halvandet ben i mellemrunden ved EM efter bare en enkelt af de tre puljekampe.

Det er måske nok en frisk melding efter fredagens åbningssejr på 30-23 over Slovenien, men meget tyder i hvert fald på, at det kommer til at gå i lige præcis den vej.

Slovenien er på ingen måde skræmmende, og det vil være virkelig overraskende, hvis der ikke står et stort rundt nul ud for slovenerne, når de rejser hjem igen.

Og faktisk er det ikke så sært, at sammenspillet knirker. Fredagens EM-kamp var nemlig slovenernes første landskamp i et helt år, så lige nu er Slovenien ikke noget godt hold overhovedet.

Derfor er der ikke skyggen af tvivl om, at superstjernen Ana Gros og holdkammeraterne i de kommende kampe mod Frankrig og Montenegro skal have gravet noget frem, som de ikke var i stand til at diske op med mod Danmark.

Annonce

En veloplagt Rej

Det var en kamp, hvor landstræner Jesper Jensen kunne glæde sig over, at Danmark meget hurtigt var i nogenlunde kontrol. Slovenien førte 3-2, men derefter fik danskerne med en veloplagt Mia Rej i den angrebsmæssige dirigentrolle ret hurtigt styr på begivenhederne.

Men det var faktisk skuffende, at Danmark kun var foran 14-12 efter de første 30 minutter. Den føring burde have været betydeligt større. Undervejs var forspringet da også oppe på fire mål efter fint og energisk spil fra fløjspillerne Lærke Nolsøe og Trine Østergaard, der begge blev sat fint i scene af bagspillerne.

Kampen i tal

Danmark – Slovenien 30-23 (14-12)

Stillinger undervejs

8-4, 13-9, 14-10, 21-17, 26-19, 27-21.

Mål, Danmark: Lærke Nolsøe 6, Trine Østergaard 5, Kristine Jørgensen 5, Anne Mette Hansen 3, Kathrine Heindahl 2, Line Haugsted 2, Mia Rej 2, Mette Tranborg 1, Andrea Hansen 1, Louise Burgaard 1, Mie Højlund 1, Rikke Iversen 1.

Udvisninger

Danmark 5, Slovenien 5

Næste kamp

Søndag kl. 20.30 spiller Danmark mod Montenegro.

Der manglede lidt konsekvens, lidt koldblodighed og lidt klasse.

Måske var der alligevel lige en portion EM-premierenerver, som skulle ud af systemet, men det er jo som bekendt sjældent nogen god idé at skyde forbi målet på straffekast eller kaste bolden direkte ned i fødderne på en medspiller.

Annonce

Styr på tingene

Danskerne kom imidlertid godt ud til de sidste 30 minutter. En kasse fra Kathrine Heindahl inde på stregen og to fuldtræffere fra Lærke Nolsøe, der kom med med masser af energi og initiativ og var en af de absolut bedste i rødt og hvidt, understregede fornemmelsen af, at der var styr på tingene.

Og det bedre og bedre for Danmark.

Midt i anden halvleg var enhver form for spænding i hvert fald forduftet. Line Haugsted scorede i tomt mål, Althea Reinhardt så banen for første gang og tog et straffekast - og så var det plus syv til Danmark.

Annonce

Hårdere kampe

Landstræner Jesper Jensen vidste naturligvis også godt, at den slovenske ged for længst var barberet, og så handlede det naturligvis om at få roteret godt og grundigt, så der også er masser af ressourcer at gøre godt med i de kommende kampe, hvor der utvivlsomt skal kæmpes noget hårdere for pointene.

Men nu er Danmark i gang med en sikker sejr og to rare point, og sejre giver som bekendt altid selvtillid.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC For abonnenter

Blandt Superligaens bedste forsvarsspillere: Han har aldrig været bedre

Randers FC

Greve før mini-matchbold i jagten på top 6: - Drop forsvarsmentaliteten - vi skal angribe

Annonce