Annonce
Randers

Vellykket ungeindsats i Randers beskrives i ny håndbog om sårbare ungdomsliv

Kombinationen af mentorforløb, psykologsamtaler og gruppeforløb har vist sig at hjælpe sårbare unge på 15-25 år i Randers Kommune. Arkivfoto: Randers Kommune
Bysekretariatet i Randers har sammen med to ungdomsforskere udgivet metodehåndbogen "Kunsten at håndtere sårbare ungdomsliv". De gode erfaringer stilles gratis til rådighed, og bogen kan frit downloades på nettet.

Randers: Omkring 150 sårbare unge har haft gavn af en særlig indsats i Randers Kommune. Nu stiller Bysekretariatet og to ungdomsforskere deres metoder og ideer til rådighed for alle i form af en håndbog "Kunsten at håndtere sårbare ungdomsliv".

Håndbogen er blevet til på baggrund af en vellykket fireårig indsats for sårbare unge i Randers. Projektet My Way har modtaget støttet fra Velux Fonden og er evalueret af de to forfattere til bogen Jens Christian Nielsen og Helle Rabøl Hansen. Projektet har indtil nu haft deltagelse af cirka 150 unge 15-25-årige, som har været ramt af mistrivsel.

- Jeg tror, at mange, som arbejder med unge, vil kunne have gavn af bogen. Ud over at være en metodehåndbog i My Way-modellens tre ben: Mentorforløb, psykologsamtaler og gruppeforløb, er der øvelser og skabeloner, som vil kunne bruges i for eksempel en undervisningssammenhæng, fortæller lederen af Bysekretariatet, Louise Hou Kragh.

Så mange må vi ikke tabe

Mere end hver tiende ung i Danmark mistrives.

- Det bliver vi simpelt hen nødt til at tage alvorligt. Disse unge repræsenterer alle samfundslag, og de skal have mulighed for et godt ungdomsliv, en uddannelse og et job. Vi har ikke råd til - hverken menneskeligt eller samfundsøkonomisk - at tabe så mange unge, siger Louise Hou Kragh.

My Way-projektet kan supplere anden kommunal indsats i at hjælpe sårbare unge godt på vej ind i voksenlivet.

Metodehåndbogen vil fra i dag være tilgængelig for alle. Den kan downloades gratis fra både Randers Kommunes og Bysekretariatets hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce