Annonce
Kultur

Velvet Volume om nyt album: Musikken er for vores skyld

Velvet Volume udkom fredag med deres andet album "Ego's Need". De tre søstre er siden debuten i 2017 flyttet til København, hvor pladsen også er indspillet i samspil med producer Nick Foss, der tidligere har samarbejdet med rockbands som D.A.D. og Dizzy Mizz Lizzy. Foto: Daniel Aude
Den århusianske trio Velvet Volume udkom fredag med deres nye album "Ego's Need", hvor de har dyrket skriveprocessen i fuldt ud og leget med nye lydbilleder. Bandet nyder, at den hype, der var omkring deres debut, er stilnet lidt af, så de har fået mere plads til at udvikle sig.

AARHUS: I 2015 bragede Velvet Volume ud til de danske tv-seere som en vild rocktornado, da de optrådte til uddelingen af Kronprinsparrets Priser. De tre purunge kvinder, søstre endda, stod allerede året efter på Northside Festivalens P6 Beat-scene foran et tætpakket publikum uden endnu at have udgivet deres albumdebut.

Det kom i 2017. Og nu er trioen, Noa, Naomi og Nataja Lachmi klar med deres andet album, der har fået navnet "Ego's Need".

Sidst de udgav musik gik bandets trommeslager Nataja stadig i gymnasiet, og de tre søstre boede hjemme hos deres forældre i nordbyen.

Nu har de sagt farvel til Aarhus og har siden august sidste år haft base i København.

- Det giver nye muligheder, men man efterlader jo også sit 'safespace', siger Nataja Lachmi, 21 år.

Velvet Volume

Fredag udkom Velvet Volumes andet album, "Ego's Need" på Mermaid Records.

Albummet er indspillet i Grapehouse Studios i København i samarbejde med producer Nick Foss (D.A.D., Dizzy Mizz Lizzy m.f.).

Velvet Volume består af Nataja (trommer), Noa (guitar/sang) og Naomi (bas/sang) udgør trioen Velvet Volume. De begyndte at spille sammen da de var 6 og 8 år.

De tre søstre med efternavnet Lachmi er opvokset i en lejlighed i nordbyen, sammen med far og mor, der er guldsmed og folkeskolelærer. De bor i dag i København.

Velvet Volume spillede i 2013 deres første festivaljob på Grim Festival i Brabrand. Efterfølgende blev de inviteret med på The Blue Vans danmarksturné. I 2015 optrådte de ved uddelingen af Kronprinsparrets Priser, senere samme år til Gaffa Awardshow og TV-showet "P6 Beat Rocker Koncerthuset".

I 2016 spillede de deres hidtil største koncert på Northside. Den udløste fem stjerner her i avisen.

I efteråret 2017 udkom deres debutalbum "Look Look Look" på pladeselskabet Mermaid Records.

Velvet Volume giver koncert på Train 16. oktober.

Nede på jorden

Med eksamensbeviserne vinget af har de i et par år kunnet fokusere 100 procent på musikken, men livet som rockmusikere er endnu ikke en levevej, der giver en bugnende bankkonto.

De tre bandmedlemmer har alle deltidsarbejde. Noa og Nataja gør rent, mens Naomi har en tjans på et medicinallager.

- Det er med at finde et arbejde, som tillader en vis fleksibilitet. For vi er jo nødt til at kunne tilpasse det efter, om vi skal ud at spille indimellem, siger 23-årige Noa Lachmi, der er bandets guitarist og sanger.

De tre unge kvinder fortæller ærligt, at de ikke lever et særligt glamourøst rockstjerneliv, men det er en karrierevej de selv har valgt at forfølge, og det giver dem mulighed for at dyrke musikken fuldt ud.

- Vi er godt klar over, at det ikke er noget, man tjener kassen på, det er vi meget realistiske omkring, siger Nataja Lachmi.

- Selvfølgelig drømmer vi om at kunne leve af at være udøvende kunstnere, for så sjovt er det heller ikke at skrubbe toiletter. Men lige nu har vi gejsten, og det holder os kørende, siger Noa Lachmi.

Annonce

Hypen dampede af

Deres andet album kom på gaden fredag. Midt i en coronatid, hvor sommerens festivaler er aflyst og spillestederne endnu ikke ved, hvornår og hvordan de igen kan afholde koncerter.

- Det er superspecielt at udgive lige nu midt i en krisetid, siger Noa Lachmi og fortsætter:

- Det gode ved coronakrisen er, at folk er blevet bedre til at værne om kulturen og finde på kreative løsninger for at få den ud. Desværre er dem, der lever af at lave kultur, hårdt ramt. Med et nyt album ude, skulle vi have været ude at spille for at bakke det op live. Så det er en interessant tid, men ikke lige det vi havde regnet med. Den energi man oplever ved at spille live, er essentielt for os.

Velvet Volume har arbejdet på albummet gennem et par år der har modnet dem som musikere og mennesker. Det har givet dem mod på at lave lige det album, de havde lyst til.

- Der var en del hype om os sidst. Den er lidt stilnet af, så nu laver vi det, vi synes. Hvis ikke folk kan lide det, så er det bare ærgerligt, siger Nataja Lachmi, mens Noa Lachmi supplerer:

- Da vi udkom med vores seneste plade, var der meget fokus på vores køn og alder. Nu er den hype ude af billedet. Selvfølgelig smitter køn og alder af på det, man laver, men nu bliver vi mere vurderet på et neutralt grundlag, og det synes vi er vildt interessant.

De tre kvinder påpeger, at der de seneste tre år er sket en positiv udvikling i branchen, som har gjort kvindelige artister mere synlige i det musikalske landskab.

- Der er kommet flere kvinder ud at spille nu, og folk lytter mere til musikken, siger Nataja Lachmi, mens Noa Lachmi nikker.

- Det er fedt, at der er kommet flere kvindelige artister og et langt større fokus. Det bliver italesat, og vi er da stolte af at have bidraget til den udvikling, siger hun.

Velvet Volume om titlen

Velvet Volumes nye album hedder "Ego's Need".

Om titlen siger bandet:

- Den er skrevet efter den hype, der var omkring os. Nu er vi mere realitetsramte på godt og ondt. Vi oplever patetiske, ærlige, deprimerende ting - standardfølelser som alle andre, men vi tager de følelser og overdriver og dramatiserer dem på en kunstnerisk måde. Vi har behov for at gøre det her. Det nurser ens ego, siger Noa Lachmi.

- Vi gør i princippet det samme som før, men nu tør vi gøre det stort, siger Nataja Lachmi.

- Vi pleaser os selv og vores ego - ikke andres. Det er en kærlighedserklæring til os tre, siger Naomi Lachmi.

Annonce

Plads til eksperimenter

De tre søstre har i arbejdet med den nye plade dyrket skriveprocessen fuldt ud og har nydt at være i studiet, hvor der har været plads til at lege med lydbilledet.

Trioen spiller stadig energisk rock, men musikken har fået flere nuancer. De dyrker ikke længere kun den rene rocklyd med trommer, bas og guitar.

- Før var vi bange for at springe ud i, at musikken lød anderledes på plade end live. Vi syntes nærmest, at det var snyd med dub-guitar (når man indspiller lyden af flere guitarer oven i hinanden, red.), men det er vi rigtig glade for at have gjort nu, forklarer Nataja Lachmi og smiler.

Hvor debutalbummet "Look, Look, Look" bestod af sange, som var samlet sammen gennem en årrække - de tidligste skrevet da Lachmi-søstrene kun var 14-16 år gamle - har Velvet Volume denne gang lavet et album med helt nyt materiale, skrevet gennem en kortere periode.

- Vi har haft 100 procent mere fokus og ro denne gang, selv om vi også har haft vores interne og eksterne diskussioner. Der var gået mange år fra de første sange til nu, så vi havde også lyst til at starte lidt på en frisk. Ikke fordi vi ikke står ved vores debutalbum og de sange, men fordi vi havde lyst til at eksperimentere, forklarer Nataja Lachmi.

- Ja og lege med elementer andre steder fra. Det er ikke så underligt, det er bare en naturlig udvikling. Det gør det også mere spændende for os selv og gør, at man kommer ud af sin komfortzone. Det har været fedt at nørde og bruge andre instrumenter og metoder til at producere. Ting som for os føles som noget nyt, indskyder bassist og sanger Naomi Lachmi.

Coronavirus har aflyst sommerens festivaler og lukket landets spillesteder, derfor kan Velvet Volume ikke bakke deres nye plade op live - endnu. De har dog plottet en koncert i kalenderen på Train 16. oktober. Billedet er fra Wall of Sound-festivalen i 2019. Foto: Morten Pape
Annonce

Sammen om musikken

Inspirationskilderne er stadig rockkoryfæer som Hendrix og Stones, men der er kommet flere til.

- I takt med at vi er blevet ældre, er vores musikalske playliste vokset. Jeg hører for eksempel mest P2, som kun er klassisk, og har også dyrket meget cubansk musik på det seneste, fortæller Noa Lachmi.

- Jeg er begyndt at høre Elton John og Beatles, noget jeg ikke rigtig har lyttet til tidligere, men det handler om det der med bare at værdsætte de gode sange og melodier. At tage inspiration fra pop, selv om man laver rock, og gøre det på sin egen måde, forklarer Nataja Lachmi.

I det hele taget er det glæden ved at spille og være sammen om musikken, der har været i centrum og ikke tanken om, hvad publikum og anmeldere ville sige.

- Det bliver spændende at få albummet ud, for vi har arbejdet intenst med det i et par år. Jeg tror, at det er en chance mange artister tager. Enten kan man lide den udvikling artisten har været igennem, eller også ville man hellere dyrke det gamle. Det er fint. Hvis de, som var med i starten, står af, så er det helt i orden, siger Nataja Lachmi.

- Vi ved faktisk ikke helt, hvad vi kan forvente. Men vi har lavet noget, som er ægte for os, slutter Naomi Lachmi.

Velvet Volumes andet slbum "Ego's Need" udkom fredag. PR-foto af albumcover
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce