Annonce
Randers

Vender tyvene tilbage for tredje gang? Populært natursted har fået stjålet planker og beklædning

Natten mellem søndag og mandag vendte tyvene tilbage til madpakkehusene i Stevns og stjal noget af sidebeklædningen. "Vi ved ikke, hvad de skal bruge det til, men det er fjernet meget pænt, så det skal helt sikkert bruges til noget," siger Jesper Sørensen fra Naturgruppen, som står bag madpakkehusene, som blev taget i brug sidste år. Privatfoto.
De to velbesøgte madpakkehuse ved åen i Stevnstrup har af to omgange i weekenden haft besøg af træ-tyve. Først blev plankerne skruet af bord-bænkesæt. Bagefter blev lærketræs-beklædningen fjernet. Naturgruppen ærgrer sig.

Stevnstrup: Rigtig mange mennesker har henover sommeren nydt godt af de madpakkehuse, som ligger ned til Gudenåen ved Stevnstrup. Faktisk så mange, at Naturgruppen bag dem har aftalt et møde med kommunen i næste uge om bedre adgangsforhold fra åen.

Desværre har ukendte gerningsmænd i weekendens løb spændt ben for den udvikling. Natten mellem fredag og lørdag morgen var otte planker fra bord-bænkesættene blevet fjernet. Børnesættet havde kun metalstativet tilbage.

- Jeg ved nede at fiske ved åen, da de ringede til mig og spurgte, om jeg vidste, at der manglede noget, fortæller Jesper Sørensen, som er en del af naturgruppen under Stevnstrup Borgerforening.

Gruppen har arbejdet på at få madpakkehusene ved åen i fem til seks år. Sidste år lykkedes det via fonde og lokale bidrag at skaffe de cirka 200.000, som faciliteterne kostede.

Men de ukendte tyve havde ikke kun brug for planker. Natten mellem søndag og mandag slog de til igen og stjal en hel del af af den udvendige lærkebeklædning på både madpakkehuse og skraldespandsstativer.

Alle planker på børnebordsættet og fire planker fra voksensættene er blevet fjernet fra madpakkehusene i Stevnstrup af de ukendte gerningsmænd. Jesper Sørensen fra Naturgruppen mener ikke, det er noget særligt værdifuldt træ. Lærkebeklædningen, som tyvene stjal et par nætter senere, er mere bekostelig. Privatfoto.

Brædder og planker løsnet

Da Naturgruppen tog ud for at kigge på forholdene, kunne de se, at både beklædningen på det kommunale toilet og flere bordplanker havde fået løsnet skruerne. Jesper Sørensen ved selvfølgelig ikke, hvem der har været på spil, eller hvorfor.

- Men det er tydeligt, at træet er fjernet så pænt, fordi det skal bruges igen. Så der er nok nogen, der er ved at bygge noget lige så pænt, som vores madpakkehuse, siger han.

Tirsdag morgen kørte han forbi igen. Heldigvis var der ikke flere brædder, som manglede.

Naturgruppen vil ikke lave en vagtordning for at komme tyveriet til livs.

- Det ville jo være med livet som indsats. Vi ved jo ikke, hvilke typer der er på færde, siger han.

Det er heller ikke lovligt at opsætte videoovervågning uden tilladelse fra politiet, som er kontaktet i sagen. Og huse og bord-bænkesæt er selvfølgelig ikke forsikret.

Hvor meget skaderne løber op i, har Naturgruppen ikke overblik over endnu.

- Det skal vi have regnet sammen i løbet af ugen, fortæller Jesper Sørensen, som håber, at madpakkehusene kan blive gjort funktionsdygtige til en planlagt vejfest i weekenden.

- Det er så ærgerligt og trist det her, konstaterer han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce