Annonce
Randers

Venligboerne Randers: Vi gør bare, som vi plejer. Hjælper hvor vi kan

I Randers arbejder de lokale venligboere på at hjælpe, hvor de kan. Det handler ikke om politik, fastslår Elsebeth Vahl, der tog intitiativ til at oprette Venligboerne lokalt. Arkivfoto: Annelene Petersen

Den landsdækkende forening Venligboerne er i intern strid - i Randers fokuserer man på at gøre en indsats.

Venligboerne, der begyndte som en græsrodsbevægelse i Hjørring i 2014 og siden har bredt sig til hele landet, er i øjeblikket plaget af intern strid.

Blandt de over 150.000, der er medlem af Venligboernes facebook-gruppe, er der nemlig ikke enighed om, hvor meget eller hvor lidt man skal blande sig i politik.

I Randers er der i øjeblikket 2091 medlemmer. Og her forsøger man at styre udenom de aktuelle stridigheder.

Annonce

»Venligboerne i Randers - og de andre grupper i landet - består af individuelle mennesker med hver deres meninger. Vi kan derfor ikke udtale os på andres vegne«, siger Elsebeth Vahl, der tog initiativ til at oprette Venligboerne i Randers.

»Os i admin-gruppen er naturligvis ærgerlige over, at der overhovedet er en debat, men det er ikke noget, vi blander os i offentligt. Vi holder hverken med den ene eller anden gruppe eller person(er) men gør bare, som vi plejer: Hjælper hvor vi kan«, understreger hun.

Venligboernes mærkesag er at møde flygtninge og andre medborgere med venlighed.

Men nogle venligboere mener, det også er naturligt at blande sig i den politiske debat om blandt andet flygtninge og indvandrere.

Gruppen i Hjørring med Venligboernes grundlægger, Merete Bonde Pilgaard, i spidsen, mener, at opgaven er at skabe gode relationer mellem mennesker og hjælpe på forskellig vis.

Den store københavnske gruppe af venligboere mener, at det er i orden at have en markant politisk profil.

For eksempel ved at kritisere udlændingelovgivning og asylpolitik.

I Randers har Venligboerne haft succes med blandt andet indsamling af tøj, legetøj og lignende. Så stor, at foreningen i juli holdt »Gratis Butik«, hvor alle kunne komme og forsyne sig.

Desuden holder de lokale Venligboere forskellige arrangementer, hvor man kan mødes og hygge sig sammen.

Næste aktivitet foregår lørdag 3. september i Sct. Mortens Hus.

Her er der håndarbejdsklub for kvinder og piger i alle aldre.

Materialer og symaskiner findes på stedet, så man kan bare møde op og få en snak - på dansk - samt kaffe, te, saft, kage og hygge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce