Annonce
Randers

Venligboerne tog knofedtet i brug

Et par venligboere, Anne Bisgaard Christensen fra Stevnstrup og Ole Kjeldgaard fra Hornbæk, hjalp søndag med at sætte cykler i stand til flygtninge. Foto: Ole Jakobsen

Venligboerne mødte op og brugte nogle timer på at sætte cykler, møbler og tøj i stand til de flygtninge, der måtte have behov.

Solen skinnede og varmede, fuglene sang og det gav søndag forhåbning om at foråret står på spring lige om hjørnet. På Produktionsskolen Mimers Brønd i Brusgård var der også forårstravlhed. Her var lørdag op mod 60 personer og søndag 20-25 mennesker i fuldt sving med istandsættelse af tøj, møbler og cykler, som kunne komme videre ud og gøre god nytte hos de flygtninge, der måtte have brug for det.
Der var gang i både værksted og køkken, da Venligboerne Randers havde arbejdsweekend på Produktionsskolen Mimers Brønd i Brusgård. I forreste række ses Karina Hjorth og Simon Juestesen. Foto: Ole Jakobsen
Lørdag blev der sat omkring ti cykler i stand, oplyser Karina Hjorth.
»Der var mange, der blev glade for det, og efter en lidt kaotisk start, så ved vi det til en anden god gang, så gik det fint. Men folk mødte jo ikke op lige på samme tid, og der skulle jo organiseres grupper, hvor nogle stod for cyklerne, nogle for tøjet, nogle for ompolstring af møbler med mere,« siger den energiske koordinator.
Annonce

Plesner inviterede

At det blev Brusgård, der lagde lokaler til, skyldes forstanderen Karen Plesner.
»Jeg er selv med i Venligboerne, fordi jeg synes man bør støtte op om alle mennesker. Og jeg har clearet det af med min formand, om det også var i orden, at vi brugte stedet her. Vi har jo pladsen. Og så er der en sideeffekt, som jeg er glad for, og det er at eleverne får hilst på flygtninge. Det er noget, de har godt af, for mange af dem ville ellers nok ikke have muligheden for at få social omgang med flygtninge. Og jeg mener at begge parter kan lære noget af samværet,« siger Karen Plesner, der selv havde travlt med at stå for en ordenligt omgang gullaschsuppe til det arbejdende folk.
»Og så har jeg i øvrigt en relativt stor bil og en stor trailer, og så bliver man altså ret attraktiv i den her forening,« griner Karen Plesner, der lørdag kørte en flygtningefamilie hjem, og hvor familiens to børn på otte og 12 år begge havde fået en cykel, som de blev meget glade for.
Annonce

Manglede dele

På cykelværkstedet finder vi Anne Bisgaard Christensen, Stevnstrup.
»Jeg er her, fordi jeg blev så træt af flygtningedebatten. Jeg ville gerne gøre noget. Jeg begyndte med at forære venligboerne nogle møbler, da vi lige var flyttet hertil fra Belgien, og nu synes jeg, at jeg også kunne hjælpe lidt med reparation af cykler. Jeg kan da skifte dæk, oliere kæder og sætte nye bremseklodser på,« lyder det fra Anne Bisgaard Christensen.
Også Ole Kjeldgaard, Hornbæk, er i fuldt sving, han er ved at smøre en cykellås.
»Det er min første gang hos Venligboerne, jeg har længe været med i foreningen på Facebook, men det er første gang, jeg deltager aktivt. Jeg er tidligere cykelrytter, så lidt ved jeg da om cykler,« kommer det fra Ole Kjeldgaard, der bare gerne vil hjælpe til, hvor han kan.
»Jeg har tiden til det, så hvorfor ikke,« kommer det fra ham.
Der er mange cykler, doneret af Rismøllegården som venter på en kærlig hånd og nogle nye reservedele. Men mange af dem får nu lov at stå lidt, for der var ikke købt reservedele nok.
»Og det kan man jo ikke sådan en søndag,« lyder det beklagende fra Anne Bisgaard Christensen.
Men mon ikke der kommer nogle flere dage med arbejdende værksted i Venligboernes regi.
Det tror Karina Hjorth i hvert fald nok, at der gør.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce