Annonce
Randers

Venligboerne: Vi hjælper alle

Ulrik Gørlich fra Venligboerne i Randers: »Vi har allerede hjulpet 3-4 etniske danskere. Og flere er på vej.« Arkivfoto: Lars Rasborg.

»Det er en misforståelse, at vi kun hjælper flygtninge,« siger Ulrik Gørlich fra Venligboerne i Randers

Venligboerne i Randers inviterer i weekenden til »gratisbutik« i Frelsens Hærs lokaler - og understreger, at alle er velkomne: Mennesker på kontanthjælp, SU, integrationsydelse eller bare i økonomisk klemme - ud over de flygtninge, Venligboerne hidtil har været mest kendt for at hjælpe.

»Venligboerne har sådan set hele tiden gerne villet hjælpe alle økonomisk trængte mennesker i Danmark - ikke kun flygtninge. Men tendensen lige nu er nok, at vi gør mere ud af at fortælle det,« siger Ulrik Goerlich fra Venligboerne i Randers.

Også fordi Randers-afdelingen af de venlige mennesker netop har indledt et samarbejde med Frelsens Hær - som i øvrigt selv henvendte sig til Venligboerne.

Annonce

»Og det er da et samarbejde, jeg er ovenud tilfreds med. Frelsens Hær er en af de helt store organisationer på dette specielle marked,« siger Ulrik Gørlich.

Venligboerne har afdelinger over hele landet, men ikke nogen decideret landsledelse. Derfor vil det også være op til de lokale afdelinger, hvis samarbejdet med Frelsens Hær skal cementeres yderligere.

»Men det er min opfattelse, at det allerede er ved at ske.«

At Venligboerne i Randers netop nu gør det endnu tydeligere, at de altså gerne vil hjælpe alle, hænger også sammen med, at randrusianerne er særdeles gode til at aflevere tøj, legetøj, køkkenudstyr, møbler m.m. Med det resultat, at lagrene er ved at sprænges.

»Og jeg kan da fortælle, at Venligboerne i Randers allerede har hjulpet 3-4 etniske danskere - og at vi har kontakt til flere,« fortæller Ulrik Gørlich.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce