Annonce
Randers

Venlige beboere søger husly - du kan gøre en forskel

Venligboerne i Randers har to gange med succes holdt popup-gratisbutik i lånte lokaler på biblioteket og hos Frelsens Hær. De håber på nu at få et permanent venligbo-hus i Randers med plads til blandt andet gratisbutik. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Venligboerne i Randers kan måske få støtte fra Realdania til at opfylde drømmen om et hus. Betingelsen er dog, at mange i lokalområdet støtter foreningen.

Randers: Venligboerne i Randers har et stort ønske om at få et VenligboHus, hvor der er plads til aktiviteter og samvær samt en "butik", hvor tøj, møbler og andre ting doneret til Venligboerne kan gøre gavn.

Lige nu har Venligboerne søgt om i alt 62.000 kroner hos Realdanias kampagne Underværker. Om projektet i Randers får støtte, afhænger af, om mange viser interesse for og bakker op om projektet på hjemmesiden undervaerker.dk inden 15. februar. Der er nemlig mange projekter landet over, der gerne vil opnå støttekroner, og den lokale opbakning er afgørende for, hvem der bliver valgt.

- Vi håber på, at mange vil hjælpe os med at komme i betragtning, siger Karina Hjorth fra Venligboerne i Randers.

Pengene skal bruges til depositum og tre måneders husleje, så Venligboerne kan få husly. Derefter er det planen, at man skal skaffe pengene til huslejen via støttemedlemsskaber af Venligboerne Randers.

Realdanias Underværker

Realdania har afsat 45 millioner kroner til ildsjæleprojekter og har indtil nu støttet 105 projekter gennem fem ansøgningsrunder.

Kampagnens sidste ansøgningsmulighed har frist 15. februar 2018.

Formålet med Underværker er at støtte ildsjæle, der arbejder med det byggede miljø til gavn for lokalsamfundet.

Gennem kampagnen ønsker Realdania at sænke barrieren mellem ildsjælenes gode idéer og de færdige, realiserede projekter.

Kampagnen kan gøre den lokale og gode idé, der knytter sig til det byggede miljø, til virkelighed.

Karina Hjorth håber på, at det lykkes at få skaffet et VenligboHus, så blandt andet de mange ting, som er doneret til Venligboerne i Randers, kan få plads. I øjeblikket er det hele opmagasigneret og vanskeligt at overskue, at det gør det svært at få tingene ud til de mennesker, der har brug for dem. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Kig på tre adresser

- Vi har kig på tre lokationer, to i midtbyen og én i den gamle bank på Bøsbrovej, fortæller Karina Hjorth.

Huset skal rumme værksteder, lektiegrupper og lignende samt et større område til social café og fællesspisninger. Desuden skal der være lager og plads til en gratisbutik, hvor udsatte kan få tøj, legetøj, møbler og meget mere gratis - eller mod symbolske beløb.

Venligboerne i Randers mødes i en facebook-gruppe, der har mere end 3000 medlemmer.

Karina Hjorth har været med i et par år, og hun oplever det som et varmt og givende fællesskab. Hun er med til at lave organisatorisk arbejde, men også mange andre ting. For eksempel at give en enlig mor et lift med bil til lægen, hvis der er brug for det.

- Vi hjælper hinanden på kryds og tværs, det er meget inspirerende, og man bliver glad. Jeg er selv kørestolsbruger, så jeg har for eksempel fået hjælp til at få klippet hæk og slået græs, siger Karina Hjorth der oplever, at alle gerne vil bidrage med dét, de nu kan.

Annonce

Brug for mere mad

Som noget nyt er Venligboerne i Randers begyndt at samarbejde med Sankt Andreas Kirke om uddeling af mad til udsatte.

- Vi har faktisk uddeling på fredag, og foreløbig har 43 familier meldt sig til. Men vi har desværre ikke fået så mange donationer, så vi kan godt bruge mere mad, hvis nogen kan undvære. Ikke køle- og frostvarer, men ellers alt andet. Også brød, frugt og grønt.

Mad kan afleveres ved Sankt Andreas Kirke i kirkens åbningstid og ellers hos Karina Hjorth på Adonisvej 33 eller hos Anni Andersen på Plantanvej 108.

- Det er mange forskellige mennesker, der modtager maddonationer. Både kontanthjælpsmodtagere, mennesker på ressourceydelse eller integrationsydelse, studerende, pensionister og andre uden stor indkomst. Omkring halvdelen er danske, fortæller Karina Hjorth.

Hun håber på, det kan lykkes at skaffe penge til et hus, hvor man kan lave værksteder og café og få gang i en butik.

To gange har Venligboerne i Randers holdt "gratisbutik", med stor succes, dels på biblioteket, desuden i Frelsens Hærs lokaler.

Med egne lokaler kan der laves en permanent løsning.

Man kan støtte Venligboernes bestræbelser på at opnå støtte til hus-projektet her: https://www.undervaerker.dk/projekter/2018/venligbohusranders

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce