Annonce
Østjylland

Jagten på de 17 mål eller flere: AGFer kæmper med gammel ven om Superligaens topscorertitel

Patrick Mortensen er ét mål fra at overhale den tidligere Brøndby-spiller Kamil Wilczek. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Patrick Mortensen og Ronnie Schwartz er tidligere holdkammerater. Nu kæmper de om topscorertitlen i Superligaen, som AGFeren lige nu er favorit til at snuppe.
Annonce

FODBOLD: Lige nu er to Superligaangribere på jagt efter en mand, der for længst er stået af sporet.

Den tidligere Brøndby-spiller Kamil Wilczek var så dygtig i efterårssæsonen, at hans 17 mål stadig er flest af alle i Superligaen.

Angriberen blev i vinter solgt til den tyrkiske klub Göztepe, men det er først nu - tre runder før sæsonen slutter - at han for alvor bliver pustet i nakken.


Da jeg scorede midt andet mål kom han hen til mig oppe i midtercirklen og gav mig hånden og et smil. Det viser klasse og det sætter jeg stor pris på.

Patrick Mortensen


Med AGFeren Patrick Mortensens to mål mod FC Midtjylland søndag aften kom han op på 16 scoringer i sæsonen - én færre end Brøndby-polakken.

Og dermed overhalede Mortensen Ronnie Schwartz, der har scoret 15 gange. Han har egentlig scoret de fleste mål iført en Silkeborg-trøje, men i vinter skiftede han til netop FC Midtjylland.

Derfor var han også på banen da AGF besejrede den nykårede danske mester 3-0.

Og selvom de to danske angribere lige nu kæmper om at indhente Wilczek og bliver Superliga-topscorer, under de hinanden succes.

Det fortalte Patrick Mortensen efter søndagens Superligakamp.

- Da jeg scorede midt andet mål kom han hen til mig oppe i midtercirklen og gav mig hånden og et smil. Det viser klasse og det sætter jeg stor pris på, siger Patrick Mortensen.

Annonce

Hellere medaljer

De to 30-årige angribere spillede sammen i den norske klub Sarpsborg 08 inden Schwartz skiftede til Silkeborg og Mortensen senere tog til Aarhus.

- Det er sjovt, at det er mellem os to, det sandsynligvis bliver afgjort. Vi har det rigtig godt sammen. Der er tre runder tilbage og så må vi se hvem der tager det længste strå, det er stadig en åben duel.

Betyder det noget for dig at blive Superligatopscorer?

- Jeg vil ikke stå her og sige, at det ikke betyder noget, fordi det gør det. Men det skal ikke være på bekostning af, at vi ikke leverer og opnår noget som hold. Men det går jo også lidt hånd i hånd. Hvis jeg scorer mål så er der større sandsynlighed for, at vi vinder kampe.

- Jeg vil da gerne have det hele, men hvis jeg ikke kan få det, så vil jeg hellere have medaljer end en topscorerpris, siger Patrick Mortensen.

Topscorerlisten

Kamil Wilczek (Brøndby IF) 17 mål

Patrick Mortensen (AGF) 16 mål

Ronnie Schwartz (FC Midtjylland) 15 mål

Sander Svendsen (OB) 12 mål

Mohammed Kudus (FC Nordsjælland) 11 mål

Mikkel Damsgaard (FC Nordsjælland) 11 mål

Lucas Andersen (AaB) 10 mål

Bashkim Kadrii (OB) 10 mål

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Buschaufførerne opfordrer: Drop kontanter, luk fordøren og gå ikke i nærheden af chaufføren

Annonce