Annonce
Debat

Venstre forspilder chancen

Læserbrev: 17. november 2017 - altså fire dage før kommunalvalget - proklamerede det borgerlige valgforbund, at man ville afsætte 40 millioner kroner til sundhed og breddeidræt. Det borgerlige valgforbund bestod af Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Nye Borgerlige.

Og argumenterne på dagen lød jo meget godt - fra daværende borgmester Claus Omann Jensen kunne man høre, at pengene allerede var i kassen, og "ingen kommer til at undvære noget".

Det lyder jo alt sammen meget godt.31. marts benytter Mogens Nyholm lejligheden til at spørge Venstre - det daværende borgmesterbærende parti - hvorfor Venstre ikke efter valget (en god portion måneder) ikke har præsenteret forslaget for byrådet. Flere gange er Venstre i øvrigt på sociale medier blevet spurgt til, hvordan finansieringen af disse 40 millioner egentlig skal udspille sig.

På det spørgsmå og som svar til Mogens Nyholm må man forstå på Michael Frank (bestyrelsesmedlem i Venstre Randers), at (og jeg citerer):"Du - og de øvrige partier og lister, der støtter breddeidræt og sundhed - forspildte chancen ved ikke at pege på Venstre som det borgmesterbærende parti".

Den finansiering på de 40 millioner - som før valget lød så let - bliver pludselig holdt tilbage af Venstre. Samtidig med det kan man forstå på Venstre i Randers Kommune, at man kun vil arbejde for sine valgløfter, såfremt man selv sidder i borgmesterstolen. Mon Venstres medlemmer, vælgere og medlemmer i valgforbundet var klar over det?

Og kære Venstres bestyrelse: Nej, det er ikke os, der har forspildt chancen.

Tværtimod er det Venstre, som forspilder chancen for også efter valget at kæmpe for det, partiet tror på. Synd og skam for den demokratiske debat - og vælgernes oplysning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kom nu videre, Mogens Nyholm

Læserbrev: I Randers Amtsavis 13. december har Mogens Nyholm (MN), Radikale Venstre, et meget bemærkelsesværdigt og opsigtsvækkende læserbrev i under overskriften "Urolige Venstre og DF skyld i manglende tryghed". MN fastslår indledningsvis i sit læserbrev, at "Randers Kommune har en meget kompetent og vidtfavnende kommunaldirektør". Dette i relation til, at hele Venstres gruppe minus ét medlem og hele Dansk Folkepartis gruppe samt en enlig socialdemokrat har udtrykt en alvorlig og bekymrende mistillid til kommunaldirektøren. Det skulle have sin baggrund i, at sager ikke er blevet løst kvalificeret og i tide, og der skulle være undladt at handle på en indlysende usund kultur. V og DF og den enlige socialdemokrat finder på den baggrund, at kommunaldirektøren ikke har kompetencerne, viljen og forståelsen til at håndtere denne situation. Sådan kunne man læse i medierne. Med fare for at stikke fingrene ned i et hvepsebo så vover jeg pelsen alligevel, for der står for meget på spil her til, at MN's læserbrev skal stå uimodsagt, for når over en tredjedel af byrådets medlemmer udtrykker en så alvorlig og dyb mistillid, så er det meget alvorligt for byrådets arbejde. Det kan MN ikke bare skøjte henover med sine fikse postulater. I forhold til den ulykkelige Stjernehus-sag kan det for en udenforstående virke højst besynderligt og inkonsekvent, at MN, som har været dybt involveret i denne sag og har klandret den forvaltning, hvorunder børneområdet hører, så udtrykker tillid til den øverste chef for hele forvaltningen – kommunaldirektøren. Det skal man vist være radikal for at kunne forstå. For for en udenforstående kan det undre, at den såkaldte Stjernehus-sag fik lov at få et så langt forløb, uden der blev grebet ind, for eksempel fra kommunaldirektørens side, som vel i sidste ende har det øverste ansvar for de enkelte forvaltningschefer? Som en ganske almindelig borger her i kommunen undrer jeg mig over, at en sådan sag ikke for længst var blevet løst. For Randers Kommunes skyld kan jeg kun ønske og håbe på, at den her sag forhåbentlig er en enlig svale, og at man har lært af den, og lad os så komme videre. Borgmesteren og kommunaldirektøren vil fremlægge en plan inden jul i håb om at få genoprettet tilliden i byråd med flere. Det ser vi almindelige borgere frem til. Men det klæder ikke MN i sit læserbrev at inddrage sager fra fortiden i spørgsmålet om mistillid til kommunaldirektøren. Hvad har omkonstitueringen fra 2015 dog med det her at gøre, racismeparagraf, oplysninger fra (utætte) lukkede møder og vice versa? Kom dog videre MN – det er trist med en sådan polarisering - brug dog krudtet på fremtiden og stop så polariseringen og genoptag dialogen. Der er altid to sider af samme sag. Man skal altid forbeholde sig retten til at kunne blive klogere – det gælder også for en radikal.

Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce