Annonce
Læserbrev

Venstre kæmper for patientrettighederne

Annonce

Læserbrev: Coronapandemien har nu været i Danmark i mange måneder, og på grund af den håndtering, som alle partier i Folketinget har stået bag, så er vi nu klar til at åbne op, så danskerne kan få deres friheder og hverdag tilbage. Et af de forhold, som vi skal sørge for bliver normaliseret så hurtigt som muligt, er vores alles patientrettigheder.

De patientrettigheder, vi har i dag, er i høj grad Venstres fortjeneste. Det var os, der gennem de seneste to årtiers sundhedsreformer fik indført både behandlingsgaranti, frit valg af genoptræningstilbud, ret til diagnose efter 30 dage og meget mere. Meget af det har vi dog været nødsaget til at sætte en brat stopper for for at sikre kapacitet i vores sundhedsvæsen til behandling af coronapatienter. I takt med at presset på vores sundhedsvæsen er faldet, er vi som politikere forpligtede til at se på genetableringen af de rettigheder, som vi suspenderede tidligere på året.

Patientrettighederne eksisterer, fordi borgerne har brug for beskyttelse og sikring over for vores sundhedssystem. De er med til at garantere borgernes ret til hurtig og effektiv behandling, til gavn for både fysisk og mental velfærd hos den enkelte.

Desværre har regeringen ikke villet se på en genetablering af rettighederne på den måde, som vi gerne ser i Venstre. Magnus Heunicke og co. har stadig til gode at udarbejde en detaljeret plan for patientrettighederne, på trods af at vi kontinuerligt har presset på for det ved forhandlingsbordet. Vi beder ikke om en konkret dato, eftersom vi er forstående over for situationens uforudsigelighed. Vi vil dog fortsat kæmpe for, at ministeren får klarificeret, hvilke kriterier der skal opfyldes, for at rettighederne kan genetableres.

På den måde kan de borgere, som rettighederne er til for, få vished om de vilkår, der skal være til stede, for at de kan få dem tilbage igen.

Regeringens håndtering af coronakrisen har fået bred opbakning i befolkningen. Den opbakning kan dog hurtigt smuldre, hvis borgerne får den opfattelse, at deres lovgivningssikrede rettigheder ikke respekteres af de, der er valgt til at beskytte dem. På mange områder har regeringen vist, at deres respekt for rettigheder ikke er så tilstedeværende, som man kunne ønske, herunder eksempelvis retten til europæisk mobilitet og at drive virksomhed forsvarligt. Det behøver ikke være sådan på sundhedsområdet. Magnus Heunicke: Lyt til, hvad vi siger. Forpligt dig til patientrettighederne. Det er det eneste rigtige.

Annonce
Annonce
Randers HK For abonnenter

Randers HK vendte tilbage til harpiks, håndbolde og halgulv: Reaktioner og billeder fra opstarten efter fire måneder i dvale

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce