Annonce
Debat

Venstre-kandidat ser årtiers svigt i udlændingepolitikken: Nu betaler vi prisen for ikke at være konsekvente

"Lige nu står regeringen med to store møgsager, der begge peger tilbage på den politik, som socialdemokraterne var eksponent for siden 1980'erne, og som åndelig bagage kan være svær at slippe", skriver Jens Kloppenborg-Skrumsager. Arkivfoto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

DEBAT: Den optimistiske, ja nærmest naive sjæl, der troede, at udlændingepolitikken var løst med socialdemokraternes erkendelse af årtiers svigt og dårlig dømmekraft på udlændingeområdet, er måske kommet på bedre tanker.

Lige nu står regeringen med to store møgsager, der begge peger tilbage på den politik, som socialdemokraterne var eksponent for siden 1980'erne, og som åndelig bagage kan være svær at slippe.

Derudover peger såvel sagen om de landsforræderiske og helt igennem uegnede mødre, der befinder sig selvforskyldt i fangelejre i kurdiske områder i Syrien, og sagen om de udvisningsdømte kriminelle udlændinge på samme problem i vort samfund og retssystem, nemlig manglen på konsekvens for tåbelige handlinger.

Annonce

Det begynder nemlig tidligt i livet. Allerede fra folkeskoletiden lærer alt for mange, at det er konsekvensløst at komme for sent i skole, ikke aflevere sine opgaver og tale grimt til lærerne og de øvrige elever.


Konsekvens har heller ikke været det, der har plaget de kriminelle, afviste og udvisningsdømte udenlandske statsborgere, som igen-igen er blevet regeringens kastebold.


Senere i livet stifter nogen bekendtskab med det danske retsvæsen, og her har konsekvens heller ikke været noget, der plagede hverken retssalene eller for den sags skyld Kriminalforsorgens vandrehjem, der i alt for mange år har været åndeligt drevet af det, der minder om Radikale Venstres principprogram.

Mødet med det konsekvensløse samfund har været noget af et chok for mange af de nye borgere fra især tredjeverdenslande, der er kommet her til landet gennem det sidste halve århundrede, og her taler kriminalitetstatistikkerne desværre sit tydelige sprog. Mødet med den løse danske pædagogik og en alt for lang snor gennem et rets- og fængselssystem har været en rigtig skidt cocktail for Danmark.

Nu er syv kvinder og deres børn med dansk baggrund så havnet i fangelejre i Syrien, fordi kvinderne har taget del i vor tids mest skrækkelige terrororganisation, Islamisk Stat. En overfladisk research fra de syv kvinder ville have bibragt dem den fulde viden om voldtægter, halshugninger og massemord udført af denne bestialske organisation. Intet kan undskylde dem, men forklaringen er derimod ligetil: Ingen konsekvens.

Den manglende konsekvens, der sikkert har præget deres opvækst og liv i Danmark, gør nu, at de nok forventer, at det land, de har vendt ryggen, naturligvis nu står med åbne arme og selvfølgelig ikke opfører sig som det rædselsregime, de ellers selv abonnerede på.

Konsekvens har heller ikke været det, der har plaget de kriminelle, afviste og udvisningsdømte udenlandske statsborgere, som igen-igen er blevet regeringens kastebold ude i landets kommuner, der nu betaler den høje pris for en konsekvensløs udlændingepolitik.

Fællesnævneren for denne gruppe af mennesker er, at de trods domme, der kun udstiller Danmarks magtesløshed, ikke forlader det land, de er dømt til at forlade. I mellemtiden leger de kispus med myndigheder og befolkningens tålmodighed.

Hvis ikke danskernes tillid til vort retssystem skal lide et knæk, og hvis vi politisk fortsat ønsker at stå vagt om vores internationale forpligtelser, så er det på høje tid, at vi retter fokus mod den manglende konsekvens, der skader vort land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC sender Høgh videre med blandede følelser: Sportsdirektør har flere typer i spil som potentiel erstatning

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Annonce