Annonce
Randers

Venstre-kandidater: Stem lokalt, københavnerne er her kun i tre uger

Michael Aastrup Jensen i baggrunden er den etablerede Venstre-kandidat med en større kreds af medarbejdere omkring sig. Simon Simonsen har kun sig selv, sin kone og sin formand at støtte sig til. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Onsdag slog Venstres to folketingskandidater, Michael Aastrup Jensen og Simon Simonsen, dørene op for Venstres valgbutik i Skt. Mortens Gade.

Randers: Folketingsvalget er efterhånden så snublende tæt på, at de to Venstre-kandidater i Randers, Michael Aastrup Jensen og Simon Simonsen, onsdag slog dørene for partiets valgbutik op i Skt. Mortens Gade 4.

Før var det tøjbutikken Mr, der solgte skødesløs elegance til mænd. Nu er det i stedet politiske holdninger, der bliver langet over disken, garneret med øl, vand, karameller og røde pølser, som i dagens anledning blev kaldt "halvlunkne socialdemokrater".

De to kandidater var i deres velkomsttaler enige om at betone, hvor vigtigt det er, at vælgerne sætter deres kryds ved en lokal kandidat.

- Der er ikke noget galt med københavnere, men de er her kun i tre uger, og så tager de hjem til Hellerup eller Gentofte og kommer ikke tilbage igen, lød det fra Simon Simonsen, der er sit partis kandidat i Randers Nord, mens Michael Aastrup Jensen stiller op i Syd.

- Det er vigtigt for infrastrukturen, at det er en lokal kandidat, der kommer ind. Man kan undre sig over, at Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund kom foran en østbro over Randers Fjord. Derovre kører der 11.000 biler i døgnet. På Randersbro er der tale om 43-44.000. De kom kun foran i køen, fordi der er flere folketingsmedlemmer, der er valgt i det område, siger Simon Simonsen.

For at betone vigtigheden af at få lokale kandidater på tinge har Michael Aastrup Jensen allerede holdt en del vælgermøder sammen med den lokale socialdemokrat Malte Larsen, og det makkerskab vil fortsætte ind i den accelererende valgkamp.

- Jeg ser min rolle på Christiansborg som den lokale ambassadør. Jeg har et fint samarbejde med Malte. Vi er uenige om meget, men enige om Randers. Det vil altid være bedst, at der er en blå og en rød kandidat, der repræsenterer Randers på Christiansborg. På den måde er der som regel en på begge sider af døren ind til ministerierne, siger Michael Aastrup Jensen.

Der er ikke noget galt med københavnere, men de er her kun i tre uger, og så tager de hjem til Hellerup eller Gentofte og kommer ikke tilbage igen.

Simon Simonsen, folketingskandidat for Venstre

Den kendte og jokeren

Michael Aastrup Jensen er 43 år og har været medlem af Folketinget siden 2005. Han er det etablerede, kendte ansigt i offentligheden. I valgbutikken præsenterede han en større stab af kampagne-medarbejdere.

Simon Simonsen er den ukendte joker, 63 år og ny folketingskandidat for Venstre. Hans medarbejderstab rummer kun ham selv, hans kone og lokalformand.

- Jeg har verdens mindste budget. Mens andre har 6-7000 valgplakater, de skal have hængt op, er det kun 200 for mit vedkommende, siger Simon Simonsen, der bortset fra et beløb fra sin lokale vælgerforening selv må poste private penge i sin valgkamp.

Her er det etablerede folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen betydeligt bedre stillet. Men hvor mange penge, der bliver puttet i valgmaskineriet, vil han ikke ud med.

- Det bliver en hård valgkamp. Jeg er oppe mod stærke konkurrenter. Jeg har været ude at spørge lokale borgere og virksomheder om tilskud. Hvor meget, det handler om, er en forretningshemmelighed. Det venter vi med at fortælle til efter valget, siger Michael Aastrup Jensen.

Valgkampen kan godt blive op ad bakke for regeringspartiet Venstre. Ved den seneste meningsmåling fra Voxmeter 29. april står rød blok til at hente 54,1 procent af stemmerne. Blå blok står blot til 44,4. Et plaster på såret er, at Venstre ligger til at erobre 34 mandater, det samme som ved sidste folketingsvalg i 2015.

- Over 20 procent af vælgerne har endnu ikke besluttet, hvor de vil sætte deres kryds. Det er dem, vi skal appellere til. Tiderne er usikre med Trump, Putin og Brexit. Derfor er det vigtigt, at vi holder fast i det sikre. Det er det, vi skal gøre tvivlerne opmærksomme på, siger Michael Aastrup, der sammen med sin medkandidat Simon Simonsen bruger butikken i Skt. Mortens Gade 4 som udstillingsvindue og til lokale vælgerarrangementer, indtil valgkampen er forbi.

Selve den aastrupske kommandocentral er placeret på Hvedevej i Randers Nord.

Annonce
Randers For abonnenter

Skrigende måger koster nattesøvnen i midtbyen: Hotelgæster er begyndt at give dårlige anmeldelser

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Jyske Bank er tæt på at være klar til at rykke ind i sit nye, bæredygtige randersdomicil

Randers For abonnenter

Derfor kommer mågerne til midtbyen: Der er mad, der er bosteder og der er ingen rovdyr

Indland

Kraftig regn og torden indleder en våd men lun weekend

Randers

Niels gav op efter seks forsøg på at at aflevere pantsække: Pantudfordrede randrusianere må væbne sig med tålmodighed

Randers

Corona-tiden har været god for Lillebjørn

Randers FC For abonnenter

Timing, ambitionsniveau og erstatninger? Søren Pedersen går i dybden med profilsalg

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Randers For abonnenter

Det kan du selv gøre ved mågeproblemet

Randers

Borgmesterløfte: Plan for parkering er lige på trapperne - men ikke alle kan få en p-plads lige uden for døren

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers

Randers For abonnenter

DFs byrådsmedlem vil ikke vaccineres mod covid-19: - Jeg er for ung til at agere forsøgsperson og vil ikke lade mig presse til at blive stukket

Alarm 112

Kedelig stigning i trafikken: Flere forsøgte at liste branderten hjem

Annonce