Annonce
Debat

Venstre: Nej til fuld pris for pasning på pause

Læserbrev: Forældre skal heller ikke have dårlig samvittighed, hvis de ikke kan passe børnene hjemme.

I foråret 2020 fremsatte vi i Venstre et byrådsforslag, som særligt under coronakrisen skulle gøre det nemmere for forældre at holde børn hjemme fra dagtilbud og fritidstilbud uden at skulle betale fuld pris for en plads, som de ikke bruger. Andre kommuner har anlagt en sådan forældrevenlig tilgang, og det så vi også gerne, at Favrskov Kommune gjorde. Forslaget blev dog kun støttet af Dansk Folkeparti og blev stemt ned af byrådets øvrige partier.

Nu er epidemien desværre blusset op igen, og vi må alle gøre, hvad der skal til for at begrænse smittespredningen. Venstre bakker op om de strammere restriktioner - men vi holder fortsat et vågent øje med den lokale implementering, borgervenligheden og de ansattes arbejdsvilkår.


Det kan sagtens være en god idé at holde børnene hjemme, hvis man har mulighed for det.


Regeringen skriver i sine nye retningslinjer, at forældre opfordres til at holde børn hjemme fra dagtilbud, hvis det er muligt. Det kan sagtens være en god idé at holde børnene hjemme, hvis man har mulighed for det, fordi man derved er med til at begrænse det antal kontakter, som personalet og andre børn i institutionerne har. Men jeg mener ikke, at forældre skal have dårlig samvittighed, hvis de ikke har muligheden, ligesom forældrene ikke bør bære byrden alene, hvis de følger regeringens opfordring og holder en pause med pasningen under coronakrisen. På samme måde bør forældre heller ikke betale fuld pris for SFO- og klubtilbud, der ikke benyttes. Desværre stod Venstre sammen med Dansk Folkeparti alene med denne holdning sidste forår. Skulle byrådsflertallet have skiftet mening, er Venstre stadig klar til at tale om forældrevenlige løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce