Annonce
Randers

Venstre og SF: Vi skal bekæmpe det stigende stofmisbrug

Kokain er i alle miljøer, både folkeskoler og ungdomsuddannelser. Vi skal som ansvarlige voksne, både som forældre og politikere, sætte meget tydeligt ind, mener Venstre og SF. Arkivfoto: Bax Lindhardt Ritzau/Scanpix
De to partier foreslår, at der straks igangsættes en proces, der kortlægger den nuværende, forebyggende indsats og sætter fokus på forebyggelse og tidlig opsporing i de unges hverdag.
Annonce

Randers: Danmark står overfor en alvorlig samfundsmæssig udfordring med stoffer. De forskellige former for narkotika er i dag væsentlig mere tilgængelige end i 00’erne, og det er dermed utroligt vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at forhindre, at flere af vores unge begynder et misbrug.

Det mener Venstre og SF i Randers byråd. De to partier foreslår derfor, at der straks igangsættes en proces, der kortlægger den nuværende forebyggende indsats, og hvor der på tværs af kommunale fagområder og centrale samarbejdspartnere opnås et stærkere fokus på forebyggelse og tidlig opsporing i de unges hverdag.

Medlem af sundheds-, idræts- og kulturudvalget Christina Kjærsgaard (V) udtaler i en pressemeddelelse:

- Kokain er i alle miljøer, både folkeskoler og ungdomsuddannelser. Vi skal som ansvarlige voksne, både som forældre og politikere, sætte meget tydeligt ind. Jeg vil sammen med resten af Venstres byrådsgruppe og SF sætte en proces i gang, hvor der så at sige skal ageres på en langt mere konkret og handlingsorienteret facon. Vi kommer langt med forebyggelse, men der skal mere til.

- Vi har et rigtig godt behandlersystem. Og naturligvis er der også en forebyggelsesindsats i dag, men den står ikke mål med den store udfordring, som vi står overfor, siger formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget Louise Høeg og fortsætter:

- Som byråd har vi et væsentligt ansvar for at sikre trygge rammer for et godt ungeliv i Randers Kommune. Når vi, som nu, oplever en så foruroligende stigning i misbrug, så skal vi hurtigst muligt forene og forstærke vores indsatser.

- Da jeg blev bekendt med, at dobbelt så mange unge tager kokain som for blot fem år siden, ringede alle mine alarmklokker, det er dybt foruroligende, siger Rosa Lykke Yde, byrådsmedlem for SF og formand for socialudvalget.

- Derfor indkaldte jeg sammen med socialudvalget hele byrådet til en temadag mandag 20. januar om unge og rusmidler. Det var virkelig en øjenåbner.

- Tilgængeligheden af stoffer er ligetil, prisen på kokain og andre stoffer er overkommelig. Vi skal handle nu, fastslår Christina Kjærsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Målscoreren og anføreren efter derbyet: - Elendigt at være en mand i overtal uden at vinde

Sport

Se kampens højdepunkter: Randers FC smider derbysejr og førsteplads

Randers FC For abonnenter

Klar til lokalbrag? Stærk statistik, rødglødende Riis og bud på de 11 udvalgte derby-krigere

Annonce