Annonce
Debat

Venstre og Velfærdslistens hokus pokus-budget

Annonce

Læserbrev: Ved dette års budgetforhandlinger har Venstre fremlagt et fællesbudget sammen med Velfærdslisten, Enhedslisten, Beboerlisten samt DF.

Et budget, der er for godt til at være realistisk – det er det heller ikke. Det er et eksempel på økonomisk uansvarlighed.

I Venstre, Velfærdslisten med fleres budget er der råd til såvel et ekstra tykt lag velfærd, mere asfalt og klimabro.

I forhold til forligskredsens (SF, De Konservative, Radikale Venstre og Socialdemokratiet) budget er der i Venstre og co.s budget råd til cirka 100 millioner kroner mere velfærd i budgetperioden, tillige gives der mere end 100 millioner ekstra til klimabro, cykelstier og veje. Gode formål, men …

Venstre, DF og listernes budget er rent hokus pokus. Som min radikale lokalformand Søren Mikkelsen, Gjerlev, udtalte her i avisen forleden, så er det svært at tro, at det er de samme budgetforhandlinger, vi har været til.

Venstre og co.s finansiering bygger på, at landets kommuner, og dermed Randers Kommune, tildeles mange flere penge fra staten i de kommende fire år. Penge, som de slet ikke kan være sikre på gives.

Radikale og forligskredsens budget tror også på mere støtte fra staten. Modsat de femten er vores skøn forsigtigt og realistisk.

Lad det være sagt tydeligt og klart. Randers Kommunes borgere får vel det bedste budget nogensinde i storkommunens historie. Et budget, hvor Radikale og forligskredsen fortsætter det sociale retningsskifte, som vi begyndte sidste år. Der er nok at reparere på. Blandt andet udligningsreform og den lille skattestigning fra sidste år gør det muligt.

Interessant var det at iagttage, at der ikke var protesterende borgere, da vi gik ind til anden og sidste behandling. Mon ikke mange borgere havde stået der, hvis utilfredsheden hærgede, som blandt andet Venstre og Velfærdslisten italesatte ved andenbehandlingen?

Netop vedtagne budget er en god balance mellem det sociale og udvikling; indrammet med økonomisk ansvarlighed.

Det er ikke klogt at bruge penge, vi ikke har, som det ses i Venstre og listernes fællesbudget. Det er som at tisse i bukserne for at få varmen. Virkningen holder kun kort, og bagefter bliver det meget værre.


Det er ikke klogt at bruge penge, vi ikke har, som det ses i Venstre og listernes fællesbudget. Det er som at tisse i bukserne for at få varmen.


NB. Viser det sig, at der i de kommende år gives flere penge fra staten, end vi forligspartier forventer, skal de nok blive brugt til gavn for vores borgere. Vi skal lige have pengene i hånden først.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Annonce