Annonce
Læserbrev

Venstre vil gøre det, der skal til

Læserbrev: Min chef på jobbet i det private erhvervsliv siger altid: Anders – du skal ikke gøre dit bedste. Du skal gøre det, der skal til.

Det samme gør sig gældende i Venstre i Randers og vores byrådsgruppe med ni mandater. En betydelig del af Randers Byråd, der ikke kunne rummes i det aktuelle budgetforlig. Sidste uges budgetforlig var det bedste, som de bagvedstående partier kunne præstere. Det bedste var her bare ikke godt nok for det fremtidige Randers. Randers kommer ikke fremad og ud af den onde spiral med skattestigninger på 120 millioner kroner, hvoraf der skal betales ærgerlige sanktionsbøder fra staten på 17 millioner kroner. Skatteborgerne må derved bøde for, at budgettet ikke løser de grundlæggende problemer.

Venstre vil gøre det, der skal til. Vi vil gerne tænke mere langsigtet og ikke være med til disse lappeløsninger. Venstres byrådsgruppe tror på det lange seje træk, og det er med langsigtede investeringer i fremkommelighed og udvikling i kommunen. Netop indregnet i Venstres alternative budgetforslag. Fremkommelighed og udvikling vil nemlig tiltrække nye tilflyttere og øge vores indtægtsgrundlag. Vi har enormt meget brug for at tiltrække nye borgere, idet Randers går tilbage i tilskud fra staten. Hvis ikke vi har vækst i befolkningen, har vi færre og færre penge til velfærd for hvert år, der går. Højere skatteprocent tiltrækker ikke nye tilflyttere. Øget tilflytning vil medføre højere skatteindtægter og større råderum på sigt for kommunen og den fremtidige velfærd.

Jeg vil nødigt være en del af de kommuner, der virkelig er så langt ude, at sidste udvej er at sætte skatten op. En forretningsdrivende, der ikke kan få solgt sine varer og derved få sin butik til at løbe rundt, vil jo heller aldrig sætte priserne op overfor kunderne, samtidig med at han tilbyder ringere varer på hylderne år efter år. Det vil være roden til en ond spiral.

Tilflyttere og vi mennesker generelt vil gerne være en del af en god historie, og jeg ser Randers som en usleben diamant. Vi har så mange gode projekter i kommunen i smukke og attraktive rammer. Venstre er klar til at søsætte dem og gå forrest med midler. Det vil medføre realitet indenfor en kort årrække, så investorer går med på ideerne. På den måde spredes der ringe i vandet, og der skabes afsæt til fremtidens velfærd. Bedre velfærd til endnu flere borgere.

Håber, Randers på et senere tidspunkt er parat til at turde investere og have større visioner for fremtiden. Lige nu spiser vi af det sædekorn, der kunne have været spredt ud på marken og givet et større udbytte ved senere høst. Jeg håber ligeledes, at der ved de kommende års budgetforhandlinger er flere byrådsmedlemmer end os ni fra Venstre, der vil være med til at gøre det, der skal til.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce