Annonce
Debat

Venstre vil have erhvervsklimaet i Favrskov tilbage i top

Læserbrev: Siden 2011, hvor Socialdemokratiet overtog borgmesterposten i Favrskov, er det gået ned ad bakke for kommunen i Dansk Industris årlige måling af erhvervsklimaet. Igen i år er vi rykket en plads tilbage og indtager nu en 18. plads. I 2010, hvor Venstre havde borgmesterposten, lå Favrskov Kommune på en flot 3. plads.

Nuvel, en 18. plads er ikke helt ringe, og nogle vil måske hævde, at så længe der er andre kommuner, der har dårligere resultater, er alt godt. Men jeg mener ikke, at der er grund til at læne sig tilbage, og det gælder særligt, når man ser, på hvilke punkter Favrskov klarer sig skidt.

Kommunen falder i 2020 til plads 71 ud af 93 på brugen af private leverandører. Der er altså et stort potentiale for i højere grad at udbyde kommunale opgaver. Virksomhederne giver dertil udtryk for utilfredshed med kommunens udbudsproces, det vil sige udbudsmateriale, tidsfrister og dialog.


Jeg vil som borgmester have som mål at få erhvervsklimaet i Favrskov tilbage i toppen.


Også kommunens betalingsfrister får et hak i tuden. Den manglende dialog med virksomhederne går igen i et andet tema. Der kan nemlig konstateres et markant fald (til plads 44) i kategorien ”Information og dialog med kommunen”. Uden en god og tillidsfuld dialog kan der ikke findes relevante løsninger, og jeg er helt enig med Dansk Industri i, at væsentlig information fra kommunen om alt fra snerydning og vejarbejde til lokalplaner skal formidles hurtigt og klart til virksomhederne.

Venstre har igennem årene arbejdet for korte sagsbehandlingstider og en god beskæftigelsesindsats. Det lønner sig med politisk fokus på områder, der skal løftes, og det er da også de to områder, der navnlig trækker op i det samlede resultat.

Jeg vil som borgmester have som mål at få erhvervsklimaet i Favrskov tilbage i toppen. Vejen dertil er belagt med dialog og samarbejde med virksomhederne samt et vedvarende politisk fokus på konkurrenceudsættelse, beskæftigelse og effektiv sagsbehandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce