Annonce
Læserbrev

Venstre vil nærhed, og socialdemokrater vil centralisere

Læserbrev: Hvis en randrusianer skal genoptrænes efter en blodprop i hjernen, vil det fremover foregå i Aarhus. Hidtil har det været muligt i Randers.

Onsdag 25. november havde vi en sjældenhed i regionsrådet, nemlig en ren ideologisk debat om der skal centraliseres, eller om vi skal prioritere nærhed for patienter og pårørende på sygehusene i Horsens og Randers.

Debatten viste klart, at socialdemokrater i den virkelige verden gerne vil centralisere og lukke sengepladser på sygehusene i Randers og Horsens.

Men når der er valgkamp, kan vi alle huske, at socialdemokrater altid siger, at de vil kæmpe mod centralisering.

Lad mig først lige give en baggrund for debatten. Både ved hjerneblødning og ved blodprop i hjernen kan der opstå lammelser i arme og ben. Og disse patienter har derfor et indlysende behov for genoptræning.

På sygehusene i Horsens og i Randers er der lige nu i alt 10 genoptræningssenge til disse patienter. Patienterne får en særdeles god behandling i både Horsens og Randers. Disse 10 senge vil Venstre gerne bevare på sygehusene i Randers og Horsens, mens socialdemokraterne kæmper for, at alle disse senge skal centraliseres sammen med andre neurologiske patienter på det meget store Aarhus Universitetshospital. (Socialdemokraterne fik flertal, så nu bliver alle patienterne fra Randers og Horsens flyttet til Aarhus.)

Jeg spurgte regionsformand Anders Kuhnau, socialdemokrat, under debatten, om det da ikke var lægefagligt forsvarligt at behandle disse patienter i Randers, og her indrømmede han klart, at det er lægefagligt forsvarligt at genoptræne disse 10 patienter på de to lokale sygehuse.

Det skal tilføjes, at den socialdemokratiske formand for hospitalsudvalget, Henrik Gottlieb, havde samme holdning som Venstre, da vi behandlede sagen i hospitalsudvalget, men efter dette møde skiftede han pludselig holdning, for socialdemokrater tør næsten aldrig stemme imod gruppens holdning.

Hvorfor vil socialdemokraterne dog centralisere, når der efter min opfattelse ikke er penge at spare ved denne centralisering.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce