Annonce
Læserbrev

Venstre vil nærhed, og socialdemokrater vil centralisere

Annonce

Læserbrev: Hvis en randrusianer skal genoptrænes efter en blodprop i hjernen, vil det fremover foregå i Aarhus. Hidtil har det været muligt i Randers.

Onsdag 25. november havde vi en sjældenhed i regionsrådet, nemlig en ren ideologisk debat om der skal centraliseres, eller om vi skal prioritere nærhed for patienter og pårørende på sygehusene i Horsens og Randers.

Debatten viste klart, at socialdemokrater i den virkelige verden gerne vil centralisere og lukke sengepladser på sygehusene i Randers og Horsens.

Men når der er valgkamp, kan vi alle huske, at socialdemokrater altid siger, at de vil kæmpe mod centralisering.

Lad mig først lige give en baggrund for debatten. Både ved hjerneblødning og ved blodprop i hjernen kan der opstå lammelser i arme og ben. Og disse patienter har derfor et indlysende behov for genoptræning.

På sygehusene i Horsens og i Randers er der lige nu i alt 10 genoptræningssenge til disse patienter. Patienterne får en særdeles god behandling i både Horsens og Randers. Disse 10 senge vil Venstre gerne bevare på sygehusene i Randers og Horsens, mens socialdemokraterne kæmper for, at alle disse senge skal centraliseres sammen med andre neurologiske patienter på det meget store Aarhus Universitetshospital. (Socialdemokraterne fik flertal, så nu bliver alle patienterne fra Randers og Horsens flyttet til Aarhus.)

Jeg spurgte regionsformand Anders Kuhnau, socialdemokrat, under debatten, om det da ikke var lægefagligt forsvarligt at behandle disse patienter i Randers, og her indrømmede han klart, at det er lægefagligt forsvarligt at genoptræne disse 10 patienter på de to lokale sygehuse.

Det skal tilføjes, at den socialdemokratiske formand for hospitalsudvalget, Henrik Gottlieb, havde samme holdning som Venstre, da vi behandlede sagen i hospitalsudvalget, men efter dette møde skiftede han pludselig holdning, for socialdemokrater tør næsten aldrig stemme imod gruppens holdning.

Hvorfor vil socialdemokraterne dog centralisere, når der efter min opfattelse ikke er penge at spare ved denne centralisering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce