Annonce
Randers HK

Venstrefløj om svingende niveau: Vil det næsten for meget

Camilla Degn har haft det svært i denne sæson, hvor hun blot har scoret på 38 ud af 80 forsøg. Foto: Annelene Petersen
Camilla Degn har haft svært ved at leve op til niveauet fra sin gennembrudssæson. Venstrefløjen arbejder særligt med den mentale del af spillet for at komme tilbage på et stabilt niveau i en sæson, der har været præget af skader og skuffende holdpræstationer.

Randers: 21-årige Camilla Degn tog Randers HK med storm i sidste sæson, hvor hun hurtig udviklede sig fra at være reservespiller til fast inventar på venstrefløjen. Kometkarrieren blev da også belønnet med en treårig aftale med udløb i 2021.

Samme fart på udviklingen har der ikke været i denne sæson. Tværtimod. Målsnittet er faldet, og det samme er scoringsprocenten. Godt nok kun en håndfuld procentpoint, men stadig nok til, at Camilla Degn efterhånden brænder flere skud, end hun scorer på.

- Sidste sæson red jeg måske lidt på en bølge, da det gik godt, og så havde jeg nok en fordel ved at være ny, fordi målmændene ikke kendte mig. Men man kan i hvert fald roligt sige, at den her sæson ikke har været som håbet - hverken for mig personligt eller holdet. Og når holdet bliver ramt, bliver man også ret hurtigt ramt på selvtilliden som spiller, siger Camilla Degn.

Randers HK - Team Esbjerg

Tidspunkt: Onsdag klokken 19.30 i Arena Randers.

Trupnyt: Cheftræner Niels Agesen melder alle spillere på nær Maria Fisker Stokholm klar til kampen.

Dommerpar: Rasmus Pedersen og Malene Lythje

Febrilsk og frustrerende

En knæskade, der ødelagde hele opstarten, efterfulgt af en omgang kyssesyge i efteråret, som slog kroppen tilbage til start, hjalp selvfølgelig heller ikke på spillet, men det er så længe siden, at fløjspilleren ikke vil godtage det som en undskyldning for, at hun fortsat har svært ved at leve op til sine egne standarder fra sidste sæson.

Teknikken og talentet er der stadig. Det er den mentale kamp, der skal vindes nu.

- Det er frustrerende, at niveauet svinger så meget. Jeg kan godt føle, at jeg har spillet en god kamp, men det er som om, det hele er glemt i den næste. Det er egentlig det, vi alle sammen har døjet med, at vi kan spille en fantastisk kamp, for det så går helt galt i den næste.

- Når det ikke går godt, bliver jeg måske lidt febrilsk og vil det næsten for meget. For mig handler det derfor om at gøre det så simpelt som muligt. Helt teknisk ved jeg for eksempel, at jeg brænder, hvis jeg ikke springer indover med høj arm. Alligevel er det sådan en ting, jeg nogle gange slår ud af hovedet i kamp, fordi jeg tænker for meget over, at jeg skal score, forklarer Camilla Degn.

Løsningen på problemet er i princippet uhyre simpel, men er alligevel enorm vanskelig at udføre.

- Jeg skal ikke tænke på, at det kan gå galt. I stedet gælder det om at se på det positive i ens præstationer for at få selvtilliden i vejret - også selvom vi har tabt kampen. Det er bare nemmere sagt end gjort. Jeg ved, at jeg godt kan, og det skal jeg fokusere på, så jeg forhåbentlig kan spille godt i hver kamp i stedet for hver sjette, siger Camilla Degn.

Sund konkurrence

På grund af skaderne og de mange brændte chancer er det også blevet til noget mere tid på bænken end sidste sæson, hvor Camilla Degn praktisk talt dækkede den alene, da Maria Fisker Stokholm først agerede playmaker og siden blev skadet.

I år har der været anderledes konkurrence med 17-årige Signe Schaar, som greb chancen og spillede sig ind i varmen hos cheftræner Niels Agesen i Degns fravær.

- Det har egentlig fungeret godt. Det er rart at have en makker at vende tingene med til træning, og så giver konkurrencen om pladsen og motivation til at vise noget på banen. Hvis jeg for eksempel brænder det første skud, handler det bare om at få den næste ind, for ellers er der en anden, der tager pladsen. Den form for pres ser jeg som noget positivt, siger Camilla Degn, der vil holdet det bedste, selvom det koster tid på bænken.

- Jeg kan helt ærligt sige, at det er Signe, der skal spille, hvis det betyder, at vi vinder kampene, men selvfølgelig jeg stadig gerne være den, der er bedst og er med til at afgøre kampene til vores fordel, siger venstrefløjen.

Med så ung en fløjduo bliver der også budgetteret med udfald, sådan er det nu engang i starten af karrieren. Cheftræner Niels Agesen har i hvert fald stadig tillid til Camilla Degn - og Signe Schaar for den sags skyld.

- Der er ingen tvivl om, at det er nemt at lade sig imponere som ung, men når man sår har gjort det én gang, er den svære part at holde niveauet. Det er der slet ikke noget underligt i, og vi er selvfølgelig bevidste om, at vi har unge fløje, som nogle gange gør det fantastisk, mens der andre gange er brug for mere tid, siger cheftræneren.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce