Annonce
Randers

Venstrefolk: Randers Sundhedshus er modellen for, hvordan fremtidens danske sundhedsvæsen skal se ud

Annonce

Randers: De to Venstrepolitikere, Michael Aastrup Jensen, MF, og formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget, Louise Høeg, har været på besøg i Randers Sundhedshus.

Sundhedshuset i Randers betegnes som en fin model i forbindelse med den bebudede sundhedsreform, inden reformen er endelig fremlagt.

Michael Aastrup Jensen var især imponeret over, at det er lykkedes at skabe en enkelt og overskuelig indgang til sundhedsvæsenet.

- Vi har desværre set alt for mange tilfælde, hvor børn og deres forældre er blevet kastebold mellem kommune, region og speciallæger. Det er frustrerende at opleve og betyder, at mange risikerer ikke at få den rette behandling eller det, de har krav på. Det kan vi ikke være bekendt overfor de børnefamilier, der står i en meget udsat situation. Derfor er jeg glad for, at fremtidens sundhedsvæsen i langt højere grad bliver lokalt forankret med en enkelt indgang, således at man ikke skal forholde sig til flere forskellige myndigheder, der sender ens sag rundt i systemet, siger Michael Aastrup Jensen.

Formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget, Louise Høeg, mener, sundhedshuset gør det rigtig godt:

- Sundhedshuset her i Randers er et af de bedste i landet, og det kan vi være stolte af. Forebyggelsesområdet betyder meget for os, særligt i forhold til børn, da det er med til at forbedre vilkårene for den kommende generation. Derfor er bevægelse, sund kost og læren om sundhed også meget højt på dagsordenen i både byrådet og sundheds-, idræts- og kulturudvalget, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce