Annonce
Randers

Venstremand: Fuhr læner sig op ad politianmeldelse

<p>Tre Venstrefolk, blandt andre Anders Buhl-Christensen, vil nu have undersøgt Kasper Fuhr Christensens rolle i en socialsag, og herunder eventuelt overveje en politianmeldelse af den tidligere socialudvalgsformand. </p>

Kasper Fuhr Christensens rolle i en personsag er så alvorlig, at byrådsmedlem Anders Buhl Christensen (V) vil have en politianmeldelse op at vende i økonomiudvalg og forvaltning.

En socialsag fra Randers får nu et efterspil, der kan indebære, at den tidligere formand for socialudvalget, Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten), bliver politianmeldt. Det oplyser Anders Buhl-Christensen (V), der dog ikke vil ind på, præcist hvad, Fuhr i givet fald skal sigtes for.

»Det kan jeg ikke kommentere på, idet det er en personsag, der er omfattet af tavshedspligt. Sagen har været på lukket møde i socialudvalget,« siger Anders Buhl-Christensen.

Sagen, som TV2 Østjylland har omtalt, handler om den handicappede, nu afdøde, Heidi Neergaard fra Randers, der kæmpede for handicappedes rettigheder og udtrykte kritik af Randers Kommunes håndtering af hendes sag.

Annonce

»Vi anser Kasper Fuhr Christensens rolle i den sag som så alvorlig, at vi overvejer, om han skal politianmeldes. Det ser meget skidt ud,« siger Anders Buhl-Christensen, der er medunderskriver på en række spørgsmål til Randers Kommune. Også Venstrefolkene Christian Boldsen og Christian Brøns har skrevet under på spørgsmålene.

De ting, som de tre byrådsmedlemmer gerne vil have svar på, er, om det er en almindelig fremgangsmåde, når der bevilges hjælp i hjemmet eller en BPA ordning (borgerstyret personlig assistance), at en udvalgsformand tager på besøg i borgerens hjem. Og i hvor mange tilfælde formanden været ude hos borgere og sagsbehandle og om udvalgsformanden på forhånd har vendt disse besøg med forvaltningen.

Det skal også undersøges, om det er lovligt, at formanden, som de tre Venstrefolk skriver, »tager en fuldstændig tilfældig person med ud til en borger angående en tavshedsbelagt personsag, der som i dette tilfælde, er presset på alle måder«.

De vil også vide, om det er korrekt, at den person som følges med formanden på besøg hos borgeren er identisk med formandens suppleant i Randers Byråd, og om personen har en lederstilling i et bestemt plejefirma.

Man vil også gerne have svar på, ud fra hvilke objektive kriterier borgeren netop valgte det firma, og om borgeren før formanden og den ansattes besøg kendte til firmaet.

Der spørges også til, hvor meget plejefirmaet arbejdede for Randers Kommunes borgere pr. 1. januar 2014, og hvor meget firmaet arbejdede pr. 30. juni 2015. Der tænkes her både på BPA-ordninger, men også hjemmehjælp og socialpædagogisk støtte.

Og hvorvidt Kasper Fuhr Christensen har formidlet arbejde til det specifikke firma, hvor Randers Kommune er betalingskommune.

Til sidst vil byrådsmedlemmerne gerne vide, om Fuhr var orienteret i sagen, inden han den første juli udtalte sig til TV 2 Østjylland.

Spørgsmålene er blandt andet sendt til borgmesteren, kommunaldirektøren, stabschefen i byråds- og direktionssekretariatet, social- og arbejdsmarkedsdirektøren samt i kopi til byrådsmedlemmerne.

Sagen om den eventuelle politianmeldelse skal behandles på økonomiudvalgsmøde om tre uger, oplyser Anders Buhl-Christensen.

Kasper Fuhr Christensen afviser kritikken, og han hilser en politianmeldelse velkommen:

»Det skal de da være velkomne til. Jeg har fulgt alle regler. I mit job som formand for socialudvalget, besøgte jeg naturligvis folk i klemme i systemet, ligesom borgmesteren besøger erhvervslivet. Og at jeg havde en repræsentant med, var i egenskab af vedkommendes arbejde i Velfærdslisten og ikke hendes stilling i et privatfirma. Og jeg har intet haft med at gøre, at borgeren siden valgte det firma,« siger Kasper Fuhr Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce