Annonce
Randers

Ventetiden er endelig ovre: Nu får Randers sit street food-mekka

Med en placering lige ved havnefronten får Randers nu endelig sit ventede street food marked. Mike Pabst, der tidligere har været med til at sætte Det Gamle Apothek i stand, vil med al sandsynlighed også bidrage til arbejdet med at gøre det kommende street food marked klar til åbningen. Collagefotos: Annelene Petersen
Fire lokale restauratører og erhvervsfolk er gået sammen om at købe stor lagerbygning ved havnefronten, der inden længe vil blive omdannet til street food-marked.
Annonce

Randers: De sidste par år har Amtsavisen flere gange skrevet om tiltag, der skulle munde ud i, at Randers fik et regulært street food marked. Men gang på gang har der været bump på vejen for de iværksættere, der gik med planer om markedet.

Denne gang skulle den dog være god nok:

- Bygningen er købt, overtagelsesdatoen er inden for rækkevidde, og vi afventer efterhånden kun de sidste godkendelser fra kommunal side, inden den egentlige opbygning af stedet begynder, lyder det i et opslag fra facebooksiden Randers Street Food, der også afslører, at det kommende street food marked kommer til at ligge helt centralt, nærmere bestemt i den store røde bygning på havnen, der tidligere har huset virksomheden Adolph Andersen eftf.

Annonce

En drøm går i opfyldelse

Bag det kommende street food marked står fire fremtrædende restauratører fra byen. Det drejer sig nærmere bestemt om parret Mike Pabst og Dorthe Bjørn, der sammen driver Café Jens Otto, Restaurant Det Gamle Apothek, Restaurant Sejlklubben og Slotspladsens Is og Kaffebar, samt Nicolai Øksenholt Michaelsen og Heine Kjær, der står bag flere sushirestauranter og tøjbutikken Fabric, samt Frank Skov, der foruden at eje Randers Tanklager, også driver Café Mums i Fredericia.

Også den lokale erhvervsmand Jesper Aggerholm, der har adskillige virksomheder bag sig, er med i projektet.

Det er med andre ord erfarne kræfter, der er gået sammen om at skabe det kommende street food marked i byen.

- Vi (Mike Pabst og Dorthe Bjørn, red.) har flere gange gået ture rundt i byen og nede ved vandet, hvor vi har talt om, hvor fedt det kunne være at lave et sted med street food. Og ved en tilfældighed er vi så rendt ind i nogle andre med samme interesse, som har kunnet gøre vores drømme til virkelighed, fortæller Dorthe Bjørn.

Annonce

Stadig på tegnebrættet

Indtil videre er håbet, at ejerne kan åbne dørene op til street food markedet allerede i december. Men før de kommer så langt, er der dog lige et par ting, der skal falde på plads først.

- Næste skridt er, at vi skal have bygget det hele op og fundet ud af, hvordan det skal se ud. Og så skal vi have fat i nogle folk, der er kompetente til at drive boder dernede, siger Dorthe Bjørn, der fortæller, at gruppen allerede har talt med nogle erhvervsdrivende fra byen, der har udvist interesse for projektet. Hun vil dog endnu ikke løfte sløret for hvem.

- Det hele er så nyt, så alt er stort set på tegnebrættet. Vi er bare glade for, at vi har fået muligheden. For det bliver spændende, understreger hun.

Det har endnu ikke været muligt for Amtsavisen at indhente en kommentar fra Randers Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce