Annonce
Norddjurs

Ventetiden er forbi: Letbanen har fået premiere i Grenaa

Foto: Annelene Petersen
Letbanen fik premiere på Djursland, da den tirsdag klokken 05.14 kørte rettidigt fra Grenaa Station i retning mod Aarhus.

Grenaa: 977 dage. Så længe har Djursland været uden togdrift. Men nu er ventetiden endelig forbi.

Tirsdag morgen klokken 05.14 rullede det første letbanetog med passagerer ud fra Grenaa Station i retning mod Aarhus. En lille håndfuld morgenfriske passagerer var med som de første til at indvie den nye letbanestrækning.

En af dem, var 43-årige Steffen Brun Jensen. Han bor i Grenaa og arbejder til dagligt ved virksomheden Elopak, som ligger på Hovmarken i Lystrup, der har fået sit helt eget trinbræt.

Sædvanligvis tager han sin bil til og fra sit arbejde, men i anledning af Letbanens indvielse havde han altså besluttet sig for at gøre brug af den offentlige transport.

- Jeg synes, det er værd at afprøve muligheden for at tage letbanen til arbejde. På papiret vil det være nemmere for mig at tage Letbanen end bilen. Køreturen til og fra arbejde er jo ikke just inspirerende, og så tiltaler det mig, at jeg kan bruge transporttiden mere fornuftigt, end når jeg selv sidder bag rattet. Om ikke andet kan jeg jo tage en lur undervejs, siger han.

Steffen Brun Jensen har desuden regnet lidt på tingene, og han gætter på, at han vil kunne spare op mod 72.000 kroner om året, hvis han helt skifter bilen ud med Letbanen.

Foto: Annelene Petersen

Glædet sig

Også Mathias Andersen var blandt de første letbanependlere fra Grenaa i retning mod Aarhus.

Den 27-årige grenaagenser har i næsten otte år brugt omkring to en halv time på daglig basis på at køre til og fra sin arbejdsplads ved TDC i Slet syd for Aarhus. Men på dagen for letbanens jomfrurejse, havde han valgt at lade bilen stå hjemme hos sin kæreste og deres fælles barn for i stedet at lade sig fragte af Djurslands nyeste offentlige transportmiddel.

- Jeg har glædet mig til, at den skulle komme. Jeg er ganske vist stået op et kvarter tidligere, end jeg plejer, men til gengæld er turen langt mere afslappende, fordi jeg ikke skal tænke på at holde øje med trafikken, siger Mathias Andersen, som allerede har investeret 4000 kroner i et el-løbehjul, som han kan bruge til at fragte sig selv til og fra stationen i Grenaa samt mellem Letbanen og TDC i Slet.

- Jeg skal selvfølgelig lige finde ud af, om det overhovedet er noget for mig. Men umiddelbart er jeg meget positiv omkring den, og tænker at det nok skal blive godt. Det er jo godt for klimaet, og så betyder det jo, at jeg ikke skal ligge og køre 40.000 kilometer om året i bil - med alt det slid, brændstof og andre udgifter, som den slags medfører.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers FC For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalyse: Kun kynismen til forskel på Brøndby og Randers FC

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce