Annonce
Østjylland

Verdenskendt kåring udsættes: Aarhus-restauranter må vente i spænding på næste uddeling af Michelin-stjerner

En række restauranter i Aarhus og resten af Østjylland er på en eller anden led med i Michelin-guiden. Den årlige opdatering af guiden var planlagt til at finde sted på mandag, som altså kunne blive en dag med både glæde og skuffelse på restauranterne. Men nu er arrangementet med uddeling af hæder og stjerner udsat. Fotos: Axel Schütt/Michael Svenningsen
Den årlige opdatering af Michelin-guiden skulle finde sted på mandag i Norge. Men uddelingen af stjerner samt hæder er nu aflyst på grund af corona-situationen, og den erstattes af en digital begivenhed senere på året. I Aarhus og resten af Østjylland har kåringen betydning for en række spisesteder.

AARHUS: Frederikshøj, Domestic og Gastromé er sikre på at bevare de eftertragtede Michelin-stjerner i nogle måneder endnu.

Den årlige opdatering af Michelin-guiden for Norden skulle egentlig ske ved et arrangement mandag 8. februar, men på grund af corona-epidemien er den nu udskudt til et endnu ukendt tidspunkt i foråret.

Begivenheden "Michelin Guide Nordic Countries" var planlagt til at finde sted i den norske by Stavanger. Men i en pressemeddelelse oplyser Michelin, at uddelingen nu kommer til at foregå digitalt, når der er fundet en dato.

Annonce

Til den tid kan restauranterne i guiden både bevare deres eksisterende status eller få flere eller færre stjerner.

I 2019 fandt det årlige Michelin-arrangement for Norden sted på rådhuset i Aarhus. Dette års uddeling af stjerner og hæder skulle finde sted i Stavanger, men begivenheden er nu aflyst. Planen er, at der i foråret i stedet skal afvikles en digital begivenhed. Foto: Axel Schütt

Gwendal Poullennec, der er international direktør for Guide Michelin, siger i meddelelsen, at Michelin-guiden også skal uddeles i år under coronakrisen. Det kan nemlig skabe opmærksomhed om den hårdt ramte branche.

- Det seneste år har været ekstremt udfordrende for restaurationsbranchen i hele verden. Alligevel har vores team været utroligt imponeret over det engagement og den kreativitet, som kokke og deres medarbejdere har udvist under krisen. Ved at vi holder fast i at lancere 2021-stjernerne i den nordiske Michelin-guide i et år som dette, håber vi på at kunne fejre og skabe opmærksomhed om hele branchen, siger Gwendal Poullennec.

Udmærkelser i spil

Udskydelsen af Michelin-kåringen går ud over Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

I 2020 mistede Danmark tre stjerner, men fik samtidig tre nye, og dermed er der i øjeblikket uddelt 35 stjerner til restauranter i Danmark.

Restaurant Frederikshøj er et af tre spisesteder i Aarhus, som har en stjerne i Michelin-guiden. Guiden opdateres en gang om året ved et stort arrangement, men det er nu blevet aflyst på grund af corona-epidemien. Foto: Axel Schütt

Ved de årlige uddelinger gives også udmærkelsen "Bib Gourmand", der indikerer god mad til prisen. I Aarhus har restauranterne Hærværk og Pondus udmærkelsen, og det samme gælder Moment i Feldballe ved Rønde.

Som noget nyt er Michelin Guiden også begyndt at uddele en pris til restauranter, som tænker i bæredygtighed. Den grønne kløver hedder den nye pris.

Sidste år modtog tre restauranter fra Østjylland den grønne kløver. Det gjaldt Molskroen, Moment og Hærværk.

Kort om Michelin-guiden

Michelin-guiden blev startet af dækfabrikanten André Michelin i 1900. 

Guiden rummede i begyndelsen oplysninger om, hvor man som bilist kunne få benzin på bilen eller skifte dæk. De rejsende fik dog også råd til, hvor de kunne spise eller overnatte.

Dengang var der cirka 3.000 biler på de franske veje, og bagtanken med Michelin-guiden var efter sigende, at få bilisterne ud på vejene. I 1920 kom de berømte stjerner til guiden.


Restaurant Hærværk  i Aarhus har såvel udmærkelsen "Bib Gourmand" som et grønt kløver i den gældende Michelin-guide. Foto: Kim Haugaard


Annonce
Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Akut mangel på vuggestuepladser presser kommunen til at gå med plan B: Men måske kræver det en plan C at nå i mål

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Randers FC

5 ting, der er værd at vide før OB-Randers FC: Begge hold må undvære en profil i offensiven

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Debat For abonnenter

Vi skal da forlange at få mest muligt for pengene: Skørt at køre milliarderne ind på en palle

Østjylland For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Favrskov

Randers FC

Quiztid om topscorer, tilskuersnit og obskure fakta: Hvor meget ved du egentlig om Randers FC’s start på sæsonen?

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Randers

Hungry Dane åbner i nye lokaler: Lægger hårdt ud med første udkast til sit bud på Danmarks Bedste Burger 2022

Erhverv For abonnenter

Fiskenet fra Det Indiske Ocean på lang rejse: Erhvervsfolk fra Randers vil omdanne det til kvalitets genbrugsplast på ny fabrik

Randers

Kom og smag på Danmarks bedste: Fritidsmejerister laver nougatis i gourmet-særklasse - som i de gode gamle dage

Annonce