Annonce
Randers

Verdenskendt tegnefilm bliver musical på Randers Egnsteater

"Musical er magisk", siger Jonas Horn (i midten), der er instruktør på Musicalgruppen Bredgades opsætning af musicalen "Madagascar". Her er han omringet af forestillingens skuespillere. Foto: Frank Pedersen
Den verdenskendte tegnefilm og musical "Madagascar" opføres for første gang i Danmark på dansk. Det sker, når Musicalgruppen Bredgade i perioden 17. - 20. oktober sætter den op på Randers Egnsteater.

Randers: Der er tale om ikke mindre end en danmarkspremiere, når Musicalgruppen Bredgade torsdag 17. oktober har premiere på deres danske version af musicalen "Madagascar" på Randers Egnsteater, herefter vises forestillingen i alt fem gange med sidste dag søndag 20. oktober.

"Madagascar" er historien om den selvoptagede løve Alex, der er konge af betonjunglen og hovedattraktionen i Central Park Zoo. Han og hans venner har tilbragt hele deres liv i fredelig fangenskab foran et beundrende publikum med faste måltider gjort klar til dem. Men zebraen Marty er ikke helt tilfreds og ønsker sig mere. Da hans nysgerrighed løber af med ham, stikker han af fra Zoo for at udforske verden - med lidt hjælp fra de fænomenale pingviner. Med sine venner bag sig finder de pludselig dem selv på en uventet rejse til Kong Juliens Madagascar.

"Madagascar" er Musicalgruppen Bredgades fjerde opsætning siden gruppen blev dannet i 2017.

- Vi var nogle unge mennesker, der gerne ville lave musicals, men det var der ikke mulighed for i Randers. Så vi måtte selv skabe muligheden og det blev til Musicalgruppen Bredgade, fortæller Jonas Horn, der har været med fra begyndelsen og nu er formand for gruppen samt instruktør på "Madagascar".

Annonce
Øvearbejdet med musicalen "Madagascar" er foregået i Randers Statsskoles gymnastiksale. Rollen som den festglade zebra Marty spilles af Jakob Krag (th), der her får gode råd til en af scenerne af instruktør Jonas Horn. Foto: Frank Pedersen

Navnet er en joke

Jonas Horn siger, at det at der indgår en Bredgade i gruppens navnet af og til skaber lidt forvirring, fordi der ikke findes en Bredgade i Randers.

- Bredgade er en direkte oversættelse af Broadway, og i begyndelsen var der tale om en joke fra min side, da vi skulle finde på et navn, men det blev ved med at vende tilbage i processen og så har vi holdt fast i det, forklarer han.

Helt en joke er det nu ikke, for den indirekte reference til den kendte musicalgade i New York afspejler ambitionsniveauet for Randers-gruppen.

- Vi er amatører, men vi vil gerne lave produktioner, der løfter sig over amatørniveauet. Og nogle af dem, der har været med i vores forestillinger, er nu begyndt som elever på musical-skoler, siger Jonas Horn.

Han fortæller, at alle er velkomne til at være med i musicalgruppen, men at der ikke er nogen, der er sikre på at få en rolle.

- Vi holder audition til hver forestilling for at finde dem, der egner sig bedst til netop den forestilling, vi skal lave og de roller, der er i den. Det har betydet, at vi også har haft folk på rollelisten, som er kommet fra eksempelvis Horsens og Odense. De, der er her, er det, fordi de vil det her.

Knald på fra start til slut

Det er første gang, at Musicalgruppen Bredgade har givet sig i kast med en decideret familieforestilling. At valget er faldet på "Madagascar", er der i følge Jonas Horn flere gode grunde til.

- Vi har tidligere opsat store musicals med et budget på op til 150.000 kroner, hvilket har krævet, at jeg har skulle bruge meget tid på at fond raise og det gad jeg ikke igen, så da vi fik prisen på "Madagascar" presset ned på 100.000 kroner, valgte vi den.

- Det er MTI i London, der har rettighederne til "Madagascar", og da vi tidligere har lavet musicals, som de har rettighederne til, kender de os. Så selv om vi er et amatørteater, har vi fået lov til at lave den - måske også fordi den har ligget længe uden at blive oversat til dansk. Derfor valgte vi "Madagascar".

- Endelig er det bare en sjov forestiling med knald på fra start til slut, og det er den egentlige grund til, at vi nu spiller "Madagascar", siger Jonas Horn med et smil.

I "Madagascar" har Jakob Krag rollen som den festglade zebra Marty, og han er helt enig med sin instruktør og formand.

- Det er en total feelgood forestilling, som man bliver glad af at se og spille, siger han og fortsætter:

- Vores musicalversion er meget tro mod filmen i og med, at plottet er det sammen. Men det er replikkerne ikke nødvendigvis, derudover er vores "Madagascar" naturligvis krydret med en masse dans og musik.

Jakob Krag har rollen som den festglade zebra Marty, en rolle han siger passer perfekt til hans egen personlighed. "For eksempel har jeg altid følt mig akavet, når jeg skal danse og den akavethed har jeg virkelig kunnet bruge som Marty - og det er skønt,"siger han. Foto: Frank Pedersen

Akavet dans på scenen

Jakob Krag har haft mindre roller både på film og i musicals, men Marty er hans første store rolle. Karakteren af de roller han tidligere har haft, kalder Jakob Krag alvorlige grænsende til det sure.

- Så det er sjovt endelig at få lov til at være helt gakket. Marty passer langt bedre til min personlighed, bare forstærket et par gange, siger han og tilføjer, at han har flere ligheder med Marty.

- For eksempel har jeg altid følt mig akavet, når jeg skal danse, og den akavethed har jeg virkelig kunnet bruge som Marty - og det er skønt, siger han med et smil.

Et af de spørgsmål, der ofte er til diskussion, når det kommer til zebraer, er, om de er hvide med sorte striber eller sorte med hvide striber. Det spørgsmål har Jakob Krag fundet svaret på.

- Mit kostume er hvidt, som mine børn har fået lov til at male sorte striber på. Så sådan må det også være i virkeligheden, hvid med sorte striber, siger han.

Musical er magisk

At det netop er musical, Jonas Horn og Jakob Krag har valgt at bruge en stor del af deres fritid på sammen med de andre i Musicalgruppen Bredgade, har Jakob Krag følgende forklaring på:

- Jeg har lavet andre former for skuespil i min fritid, men er vendt tilbage til musical, fordi det er glædeskabende og storslået genre, som det er skønt at give sig i kast med, hvis man gerne vil i godt humør. Derudover er det en måde at blive venner med mennesker, som jeg ellers ikke ville have mødt under normale forhold.

- Musical er magisk, supplerer Jonas Horn og Jakob Krag nikker.

- Der findes en musical til alle mennesker, bare man leder længe nok. Og jeg vil gerne love, at "Madagascar" er en musical for alle, den er der ingen, der falder i søvn til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce