Annonce
Østjylland

Verdenspremiere i Aarhus: Vinderbil i Le Mans bliver bygget i Lego-klodser

Tom Kristensen på taget af den Audi R18, som han sammen med Luïc Duval og Allan McNish kørte til sejr i 24-timersløbet på Le Mans i 2013. Ved årets Classic Race Aarhus kan man opleve en 1:1-model af bilen i Lego-klodser Ffoto: Classic Race Aarhus / Morten Alstrup.
Audi R18 opføres i fuld størrelse og afsløres ved Classic Race Aarhus

AARHUS: Classic Race Aarhus har indledt et nyt, spændende samarbejde med Lego Nordic, Brick Works ApS og den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen. Det betyder, at gæsterne til dette års racefestival kan opleve en udgave af den Audi R18, som Tom Kristensen i 2013 vandt den seneste af sine ni Le Mans sejre med – bygget i Lego-klodser og i fuld størrelse.

- Det er en verdenspremiere, som vi er stolte over at kunne præsentere, siger Poul Dalsgaard, direktør i Classic Race Aarhus.

Den unikke racerbil er ved at blive bygget på et hemmeligt sted, og bilen afsløres ved et arrangement for danske og internationale medier torsdag 16. september i Mindeparken.

Annonce

Racerbilen bliver udstillet i Lego-området i Mindeparken, og efter afsløringen vil alle med billet til Classic Race Aarhus have mulighed for at komme helt tæt på raceren 18. og 19. september.

Detaljeret og præcist

Tom Kristensen, som med sine ni Le Mans-sejre er den mest succesrige kører nogensinde i det legendariske 24-timers løb, har fulgt processen tæt i snart et år.

Det er præcisionsarbejde ud over alle grænser, og detaljegraden er vanvittig.

Tom Kristensen

- Det er præcisionsarbejde ud over alle grænser, og detaljegraden er vanvittig. For at vinde Le Mans skal du være totalt dedikeret og perfektionistisk – præcis det har jeg oplevet med alle, der har været med i projektet, siger den danske racerlegende, der bliver den ene af de to, der 16. september løfter klædet af bilen.

Den anden bliver Caspar Bennedsen, direktør i Brick Works, der har stået for både designet og ikke mindst konstruktionen af Lego-udgaven af Audi R18. Otte rutinerede modelbyggere været involveret i processen. Den originale Audi R18 kan også ses på stedet.

Classic Race Aarhus

  • Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation, og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn. Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet.
  • I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere.
  • Løbet bliver holdt for 11. gang 17.-19. september 2021. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.
Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce