Annonce
Randers

Verdo afviser konkursspekulationer: Økonomien er i orden

Byrådsmedlem mener, at kommunen skal forberede sig på konkurs i Verdo. Men det sker ikke, lyder svaret fra Verdo. Arkivfoto
Byrådsmedlem advarer om, at Verdo måske kan gå konkurs, fordi flere hundrede millioner skal betales tilbage til forbrugerne.
Annonce

Randers: "Hvad sker der, hvis Verdo går konkurs?". Spørgsmålet stilles af byrådsmedlem Kasper Fuhr fra Velfærdslisten i forlængelse af, at Forsyningstilsynet sidste uge præsenterede et udkast til en afgørelse, der pålægger Verdo at betale 275 millioner kroner tilbage til varmekunderne.

Det nye krav kommer oveni de 235 millioner, som Verdo allerede er igang med at betale tilbage efter en afgørelse i Forsyningstilsynet i foråret.

Tilsynet har vurderet, at Verdo ulovligt har opkrævet for meget af varmekunderne ved såkaldt forrentning af indskudskapitalen.

I en pressemeddelelse skriver Kasper Fuhr blandt andet:

"Forbrugerne i Randers har betalt mange hundrede millioner kroner - måske flere milliarder - for meget for vand, varme og el. Det er positivt, at snyderiet nu kommer for en dag - og at Verdo tvinges til at betale pengene tilbage. Samtidig er det vigtigt, at kommunen begynder at forberede sig på, at tilbagebetalingskravene kan føre til, at Verdo går konkurs. "

Annonce

Pengene er der

Verdo afviser snakken om konkurs:

- Vores økonomi er grundlæggende meget solid, og de penge, der er sparet op via forrentning, står der intakt, hver en krone og hver en øre, forsikrer bestyrelsesformand Torben Høeg Bonde.

Der ventes endnu en afgørelse fra Forsyningstilsynet i dette efterår, som kan føre til, at Verdo skal betale millioner tilbage. Og så har selskabet en konflikt med Randers Kommune om taksterne på vand.

Men Verdo kan ikke se, at det er milliarder, der skal betales tilbage:

- At forbrugerne skulle have betalt flere milliarder for meget, ved jeg ikke, hvor han har fra. Selvom alt skulle gå os imod, kommer vi slet ikke op på de tal, understreger Torben Høeg Bonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Annonce