Annonce
Randers

Verdo: Overmark får og har altid fået samme informationer som alle andre i repræsentantskabet

Bjarne Overmark kalder ledelsens henvendelse til repræsentantskabet for en 180 graders vending. Foto: Annelene Petersen
Forsyningsselskabet Verdos bestyrelsesformand Torben Høeg Bonde og adm. direktør Jakob Flyvbjerg Christensen fastslår i en mail til virksomhedens repræsentantskab, at påstanden – fremsat i blandt andet en kronik i denne avis - om, at ledelsen har besluttet ikke at give repræsentantskabsmedlem Bjarne Overmark adgang til det samme materiale som alle øvrige medlemmer, bygger på en misforståelse.
Annonce

Randers: - Det er klogt af Verdos formand Torben Høeg Bonde og direktør Jakob Flyvbjerg Christensen ikke at knægte ytringsfriheden. Bedømt ud fra de skrivelser, jeg har haft adgang til, er deres mail helt klart udtryk for en 180 graders vending, siger Jørgen Krebs, tidligere chefredaktør på Randers Amtsavis og forfatter til en kronik, som blev bragt i Amtsavisen 23. juli, og som har fået Verdo-ledelsen til at reagere med en e-mail til repræsentantskabet.

I kronikken, der har overskriften ”Verdo versus Overmark” skriver Krebs blandt andet, at Verdos direktør og bestyrelsesformand i fællesskab har besluttet, at ”byrådsmedlem og medlem af Verdos repræsentantskab, Bjarne Overmark, ikke længere skal modtage det samme materiale som alle øvrige repræsentantskabsmedlemmer”.

Annonce

Misforståelse

Den udlægning kalder Torben Høeg Bonde og Jakob Flyvbjerg Christensen for en beklagelig misforståelse.

-Som følge af kronikken finder vi herved anledning til at gøre det helt klart, at alle repræsentantskabsmedlemmer naturligvis har de samme rettigheder, og at ethvert medlem af repræsentantskabet modtager nøjagtig samme materiale og samme informationer som alle øvrige siddende repræsentantskabsmedlemmer i Verdo. Dette har vi tillige meddelt Bjarne Overmark direkte, skriver direktøren og bestyrelsesformanden blandt andet.


Der holdes repræsentantskabsmøde to gange årligt, hvor repræsentantskabet orienteres om virksomhedens tilstand, og hvor de enkelte medlemmer har mulighed for at stille spørgsmål. Men hvis vi derudover skal stå til rådighed for hvert enkelt medlem året rundt med yderligere service, vil vi være nødt til at oprette et helt kontor til formålet, hvilket næppe mange vil finde fornuftigt.

Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo


Budskabet i e-mailen får Bjarne Overmark til at bemærke, at formanden og direktøren har fundet det klogest at finde bakgearet og kvalificere sig til det lokale mesterskab i 180 graders vendinger.

Annonce

Virksomhedsskadelig adfærd

Overmark henviser til en e-mail, han tidligere har modtaget fra Verdo-ledelsen, og som også den før omtalte kronik bygger sin påstand på. Heri står der blandt andet:

”Vi må konstatere, at vi ikke kan forvente, at du forvalter information om Verdo i virksomhedens interesse, men at vi reelt risikerer, at yderligere information, som tilgår dig vedrørende Verdo, vil blive benyttet til direkte virksomhedsskadelig adfærd. For nærværende vil du derfor ikke modtage yderligere information.”

Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo, afviser, at Bjarne Overmark forholdes oplysninger og materiale, som andre medlemmer af repræsentantskabet får. Foto: Annelene Petersen

- Og det er korrekt, at vi har afvist at give Bjarne Overmark yderligere information. Det vil sige information udover, hvad det øvrige repræsentantskab får. Overmark har stillet en længere række spørgsmål samt blandt andet bedt om regnskaber fra samtlige Verdos selskaber. Og det er det, vi i e-mailen afviser at give ham, forklarer Torben Høeg Bonde og fortsætter:

-Dels kan han finde de fleste svar ved simpel søgning i erhvervs- og selskabsregisteret, dels beder han om at få oplysninger, som er konkurrencefølsomme. Og da han jo selv erklærer, at han vil dele oplysningerne med alt og alle, kan det jo risikere at skade virksomheden. Men Bjarne Overmark er medlem af repræsentantskabet og får derfor naturligvis de samme informationer og det samme materiale som alle øvrige medlemmer.

Torben Høeg Bonde understreger videre, at hans og Jakob Flyvbjerg Christensens ageren i denne sag blot er udtryk for, at de følger den forretningsorden, som er vedtaget af samtlige medlemmer af repræsentantskabet på nær to, blandt andet Bjarne Overmark.

- Der holdes repræsentantskabsmøde to gange årligt, hvor repræsentantskabet orienteres om virksomhedens tilstand, og hvor de enkelte medlemmer har mulighed for at stille spørgsmål. Men hvis vi derudover skal stå til rådighed for hvert enkelt medlem året rundt med yderligere service, vil vi være nødt til at oprette et helt kontor til formålet, hvilket næppe mange vil finde fornuftigt, siger bestyrelsesformanden.

Annonce

Eksklusion?

På repræsentantskabsmødet i juni blev der fra en gruppe repræsentanter bebudet, at de ville fremsætte et forslag til ændring af vedtægterne med henblik på at gøre det muligt at ekskludere Bjarne Overmark.

- Nu skal det blive spændende at se, om de gør alvor af deres forslag, siger Bjarne Overmark, som i givet fald vil sørge for at offentliggøre forslaget og navnene på de medlemmer, som har fremsat det.

Torben Høeg Bonde er bekendt med, at nogen har haft planer om et sådant forslag, men tvivler på, det overhovedet bliver fremsat.

- Det er naturligvis helt op til medlemmerne af repræsentantskabet, men min personlige holdning er, at det er en dårlig idé. Jeg forstår imidlertid godt frustrationen, som formentlig ligger bag, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Harry Tange

Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce