Annonce
Randers

Verdo sælger ud: Telegigant overtager fibernet i Randers og Hobro

Som ejer af Danmarks største fibernet har Norlys en ambition om at nå en million fiberadresser inden udgangen af 2023. Arkivfoto: Morten Stricker
Verdo og Norlys har indgået en betinget aftale om overtagelse af Verdo Tele, der ejer fibernettet i Randers og Hobro. Norlys ejer og driver Danmarks største fibernet og ejer i forvejen 25 procent af Verdo Tele. Verdo ønsker at fokusere på at bidrage til den grønne omstilling inden for sin kerneforretning.

Randers: Verdo har gennem en årrække etableret fibernet til godt 26.000 adresser i Randers og Hobro. Norlys ejer allerede i dag 25 procent af Verdos fibernet, og de to parter varetager driften i fællesskab.

Nu har Verdo og Norlys indgået en betinget aftale om, at Norlys overtager hele Verdo Tele og dermed fibernettet i området.

- Vi har ydet et stort bidrag til digitaliseringen af Randers og Hobro ved at etablere fibernet. I de kommende år vil fibernettet blive yderligere udbygget af færre aktører, og her vil Norlys være en af de største. Vores fokus er at bidrage til den grønne omstilling gennem forsyning, udvikling af energianlæg, handel med brændsler og teknisk infrastruktur. Derfor er det nu et godt tidspunkt for os at fremtidssikre fibernettet ved at sælge det til Norlys, siger Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo, i en pressemeddelelse.

Annonce

Væsentligt område

Ejerskiftet af fibernet-infrastrukturen har ingen indvirkning på kunderne, da Norlys’ selskab Stofa allerede i dag har dialogen med kunderne på fibernettet i området.

Salget betyder, at fibernettet går fra at være et mindre forretningsområde i Verdo til at supplere et allerede væsentligt område hos Norlys.

Vi har en ambitiøs plan for udbygningen af vores fibernet, og aftalen med Verdo understøtter den positive udvikling, som bidrager til, at Danmark fortsat er foregangsland, når det kommer til digitalisering.

Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele

- Det har været vigtigt for os at finde den rette køber, så den positive udrulning af fibernet kan fortsætte. Med det tætte samarbejde, vi allerede har med Norlys omkring driften af fibernettet, er vi overbeviste om, at denne beslutning er den helt rette. Overdragelsen sikrer, at kunderne også i fremtiden vil opleve en høj kvalitet og service, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, CEO i Verdo.

Annonce

Stærkt strategisk match

Norlys glæder sig over aftalen med Verdo, som energi- og telekoncernen ser som en naturlig forlængelse af, at Norlys allerede ejer en fjerdedel af fibernettet og i 2019 ligeledes købte elnettet i Randers og Hobro fra Verdo.

- Vi ser et meget stærkt strategisk match, da fibernettet i Randers og Hobro ligger i naturlig forlængelse af vores eget fibernet, og begge byer er en del af vores forsyningsområde på el-nettet. Derfor er det et helt naturligt skridt, at vi nu også kan overtage det fulde ejerskab af fibernettet i området.

- Vi har gennem de seneste 15 år gennemført en meget omfattende fiberudrulning i det syd-, midt- og vestjyske, og i dag har flere end 85 procent af vores 735.000 andelshavere adgang til fibernet. Som den største aktør på området vil vores ejerskab af fibernettet i området sikre synergier og en fortsat styrkelse af driften og udviklingen af nettet, siger Jesper Barslund, COO i Norlys og bestyrelsesformand i Norlys Tele.

Annonce

En million adresser

Som ejer af Danmarks største fibernet har Norlys en ambition om at nå en million fiberadresser inden udgangen af 2023.

Norlys om sig selv

"Norlys bringer Danmark sammen. Med grønne og digitale tjenester inden for energi, internet og tv forbinder vi mennesker med mennesker, og mennesker med verden.

Vi er et forbrugerejet selskab, der tænker langsigtet og tager ansvar for mere end os selv. Vi ønsker at bidrage til et grønt og digitaliseret Danmark.

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 735.000 andelshavere, cirka 1,7 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern."

- Vi har en ambitiøs plan for udbygningen af vores fibernet, og aftalen med Verdo understøtter den positive udvikling, som bidrager til, at Danmark fortsat er foregangsland, når det kommer til digitalisering, siger Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele.

- Samtidig er det gode samarbejde mellem os og Verdo med til at skabe tryghed for de medarbejdere, som følger med og fortsætter hos Norlys, da medarbejderne allerede i dag løser opgaverne i fællesskab.

Verdo har i 2021 indgået en aftale med OpenNet om at åbne fibernettet for flere indholdsaktører, og den aftale fortsætter uagtet det ventede ejerskifte.

Aftalen om overdragelse mellem Norlys og Verdo er betinget af konkurrencemyndighedernes
godkendelse.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Østjylland For abonnenter

Fantastisk udsigt: Gammel campingplads bliver til eksklusive sommerhusgrunde helt nede ved stranden

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Annonce