Annonce
Randers

Verdo sætter omsætningsrekord på Randers Havn

- Vi har investeret i et transportanlæg, så vi kan håndtere større mængder af træpiller, siger Thomas Bornerup, Verdo?s divisionsdirektør med ansvar for handel med brændsler. PR-foto

249.000 tons gods har Verdo omsat på havnen, og stigningen kommer fra bæredygtige biobrændsler.

Annonce

Randers: Det går godt på havnen i Randers. Rigtig godt endda. Randers Havn har i en årrække haft en stigning i omsætning af gods, og det kan aflæses direkte hos havnens største kunde, Verdo. For i 2018 omsatte energikoncernen 249.000 tons biobrændsler, og det er ny rekord målt på omsætning.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Verdo. Der er flere årsager til, at mængden af gods er øget.

- Vi havde for det første en kold vinter, og det betyder, at der er en højere efterspørgsel på brændsler. For det andet gør den grønne bølge, at flere varmeværker har behov for biobrændsler, og for det tredje har vi investeret i et transportanlæg, så vi kan håndtere større mængder af træpiller, siger Thomas Bornerup, Verdo's divisionsdirektør med ansvar for handel med brændsler.

Verdo på Randers Havn

1,3 millioner ton gods blev omsat på Randers Havn i 2018.19 procent er træflis, stammer og træpiller importeret af Verdo.

Annonce

Øget import af træflis

Stigningen på 14 procent i forhold til året forinden kommer fra øget import af certificeret træflis, alternative brændsler som solsikkepiller og ikke mindst resttræ i form af træstammer, hvor man har opbygget et markant lager af overskudstræ i den østlige del af havnen. Langt den største del af brændslerne bliver på området, hvor de bliver fyret på kraftvarmeværket, men en del sælges til andre værker og private med eget fyr.

I de senere år har der været en støt vækst på havnen, og derfor understøtter den øgede omsætning i Verdo den overordnede trend. Sidste år kom en syvendedel af den samlede omsætning på havnen fra energikoncernen.

Randers Havn udnytter sin kapacitet fuldt ud og har taget hul på den store udbygning i den sydøstlige del af byen, Byen til Vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Annonce