Annonce
Debat

Verdo Veritas

Læserbrev: Jeg har efterhånden nogle gange rejst Verdo-problemstillingerne på denne plads, fordi Verdo af oplagte grunde er vigtig for rigtig mange mennesker. Jeg har gang på gang efterlyst ”ansvarshavere” i forhold til de alt for mange sager, der jo grundlæggende handler om i særklasse grov tilsidesættelse af forbrugernes interesser.

Jeg er som sådan ikke ”Verdo-kriger”. Jeg er først og fremmest til lov og orden og ikke mindst ordentlighed. Det, der på afgørende vis får mig til tasterne igen, er udtalelser fra Verdos nuværende bestyrelsesformand her i avisens weekendudgave 24. april. Her benytter formanden interviewet til at rense og dermed frikende både sig selv og sin bestyrelse for ethvert ansvar i forhold til de mange sager, og afslutningsvis beder han om, at vi som forbrugere takker den siddende bestyrelse for et hårdt og professionelt arbejde. Er jeg mon den eneste, der spørger, om vi mon skal takke for de mange mio. kr, vi aldrig fik tilbage?

”De seneste to år har vi brugt på at rydde op”, forklarer formanden, og respekt for det, men vi ved jo reelt set ikke, om det er selvskabt rod fra de første to år, man har ryddet op i. Er det tilfældet, er man jo i høj grad ansvarlig. Hvis det er rod fra 2014-2018, man har ryddet op i, så er den tidligere bestyrelse jo ansvarlig, og som jeg husker det, så er der flere gengangere fra dengang i den nuværende bestyrelse heriblandt og ikke mindst formanden selv.

Annonce

Veritas betyder sandhed, og sandheden er desværre den, at ingen vil kendes ved ansvaret for ulovlighederne i Verdo. Vi efterlades som forbrugere ikke bare med regningen, men også med den eneste mulige konklusion, at det er den nu fyrede direktør, der fik hele ansvaret sammen med sin fratrædelsesgodtgørelse. Ansvar er imidlertid ikke noget, man sådan bare kan give videre eller betale sig fra. Ansvaret får man sammen med bestyrelsesposten og honoraret. Der skal selvfølgelig placeres et ansvar – et bestyrelsesansvar forstås. Vi må som minimum kræve at få at vide, hvem der sagde ja til ulovlighederne. Og jo, man kan sagtens forestille sig, at der måske nu sidder en enkelt og tænker: ”Jamen, vi vidste jo ikke, at beslutningerne var ulovlige”. Men det fjerner altså på ingen måde ansvaret, det ligger stadig hos bestyrelsen. I en forbrugerstyret virksomhed vil jeg gerne anbefale bestyrelsen at huske at spørge, om beslutningerne er til gavn for forbrugerne eller ej.

Snart skal Verdos repræsentantskab vælge ny bestyrelse. Det er uhyre vigtigt, at denne bestyrelse har en bred vifte af stærke kompetencer. Men, historien har vist os, at det også er vigtigt, at værdisættet og det moralske kompas er på plads. Jeg håber, repræsentantskabet vælger en virkelig god og handlekraftig bestyrelse, som passer både på forbrugerne og på virksomheden. Hvordan man gør det? Ja, man kunne jo starte selve valghandlingen med at spørge den nuværende bestyrelse: Er der virkelig ingen af jer, der har et ansvar i forhold til Verdos mange sager?

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce