Annonce
Erhverv

Verdos moderselskab bliver et andelsselskab: Samtidig får flere forbrugere mulighed for indflydelse

Verdos moderselskab går fra at være en selvejende virksomhed til et såkaldt Amba (andelsselskab med begrænset ansvar). Foto: Annelene Petersen
Moderselskabet bag Verdo ændres nu fra at være en selvejende virksomhed til et Andelsselskab med begrænset ansvar, Amba. Med omdannelsen bringes selskabsstrukturen ifølge ledelsen i overensstemmelse med den måde, man i praksis driver selskabet på.

Randers: Verdo S/I bliver nu til Verdo Amba. Det sker ifølge ledelsen ud fra et ønske om at bringe selskabsstrukturen i overenssstemmelse med den måde, hvorpå selskabet rent faktisk har været drevet, siden Verdo fødtes tilbage i år 2000.

Som konsekvens er Verdo’s vedtægter blevet opdateret, og efter repræsentantskabsmødet den torsdag 25. november er berigtigelsen, som omdannelsen bliver kaldt, trådt i kraft.

- Andelsselskabet er den mest almindelige selskabsform inden for forsyningssektoren, så det er helt naturligt at præcisere selskabsstrukturen, siger bestyrelsesformand Torben Høeg Bonde og fortsætter:

Annonce

- Verdo er en formålsdrevet virksomhed, og ved at præcisere til et andelsselskab tydeliggør vi også, at vi vil fremme andelshavernes fælles interesse ved at aftage varme, vand og strøm i vores forsyningsområder.

Torben Høeg Bonde forklarer videre, at beslutningen om at ændre selskabsstrukturen kommer i kølvandet på en overordnet gennemgang af hele koncernens organisation og aktiviteter foranlediget af de mange sager, som Verdo har været igennem de senere år,  om blandt andet for høje varmepriser, .

- Det er ganske enkelt led i bestræbelserne på at gøre vores aktiviteter så gennemsigtige som muligt og dermed sikre, at forbrugerne har tillid til os. Fremover agerer vi modsat hidtil som det, vi er, siger han.

Større repræsentation

Ved torsdagens repræsentantskabsmøde fik ledelsen endvidere opbakning til et forslag om at udvide repræsentantskabet, hvis medlemmer er valgt af varmeforbrugerne, fra 51 til 85 medlemmer.

Verdo er en formålsdrevet virksomhed, og ved at præcisere til et andelsselskab tydeliggør vi også, at vi vil fremme andelshavernes fælles interesse ved at aftage varme, vand og strøm i vores forsyningsområder.

Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand, Verdo

Udvidelsen blev ifølge Torben Høeg Bonde foreslået med henblik på at sikre den bredest mulig forbrugerindflydelse i forsyningsområderne Randers, Herning og Kongerslev.

- Jeg er tilfreds med repræsentantskabets opbakning. Ved at udvide det forbrugervalgte repræsentantskab, sikrer vi forbrugerne øget indflydelse på Verdo og dermed øget demokratisering, siger Torben Høeg Bonde og minder om, at det jo blandt andet er fra repræsentantskabet, at der rekrutteres til bestyrelsen.

- Så jo flere dygtige og engagerede kvinder og mænd, vi får valgt, jo bedre, siger han.

Annonce

Ingen konsekvenser

I arbejdet med selskabsstrukturen har Verdo løbende været i dialog med myndighederne. I dialogen er det blandt andet blev lagt fast, at præciseringen til et andelsselskab fra en selvejende institution ikke har konsekvenser for den daglige drift.

Dermed påvirker det ikke forbrugermæssige eller økonomiske forhold i Verdo.

- Præciseringen til et andelsselskab har ikke konsekvenser for hverken kunder, økonomi eller organisation, men betyder alene at selskabsstrukturen er i overensstemmelse med den måde, vi udfører vores opgaver i praksis, siger administrerende direktør Jakob Flyvbjerg Christensen.

Driftselskaberne Verdo A/S og dets datterselskaber vil stadig være aktieselskaber og således være underlagt de love og regler, der gælder for disse.

Verdo A/S er 100 procent ejet af det selskab, som hidtil har haft status om selvejende virksomhed, men som fremover altså er et andelsselskab.

Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

69-årig kørte fra færdselsuheld: Politiet troppede op hos ham kort efter

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Annonce