Annonce
Randers

Vestas' kæmpedomicil i Randers solgt: Aarhusvirksomhed flytter ind med 125 medarbejdere

Kosan Crisplant flytter til Randers, da firmaet inden for kort tid vil være pladsmangel i de nuværende lokaler i Aarhus. Foto: Axel Schütt

Skejby-virksomheden Kosan Crisplant, der i 2015 kom på saudiarabiske hænder, og som sidste år rundede en milliard kroner i omsætning, er blevet for store til de nuværende lokaler.

Annonce

Aarhus/Randers: Tirsdag formiddag modtog de 125 medarbejdere på Kosan Crisplant i det nordlige Aarhus en orientering fra adm. direktør Anders C. Anderson om, at de fra den første uge i det nye år får nye omgivelser - nærmere bestemt i den 16.000 kvadratmeter store bygning på Alsvej, der indtil for få år siden tjente som hovedkontor for vindmøllegiganten Vestas.

Både hos Kosan Crisplant og hos Vestas har man bevæget sig under radaren med flytteplanerne, og derfor kom meldingen da også som en overraskelse for medarbejderne, der i Aarhus primært beskæftiger sig med at designe, projektere og servicere anlæg, der kan fylde gas på gasflasker.

- Vi får simpelthen brug for mere plads, siger adm. direktør Anders C. Anderson. Foto: Axel Schütt
Annonce

Lejer kontorer ud

Direktøren understreger, at flytningen er nødvendig for at kunne rumme de kommende års forventede vækst. Sidste år rundede Aarhus-virksomheden en milliard kroner i omsætning, mens årets budget hedder 1,3 milliarder, og målet for 20-21 ligger tæt på de to milliarder kroner.

- Vi får simpelthen brug for mere plads. I Aarhus, hvor vi er nu, buler væggene lidt ud hist og pist, for vi kan ikke rigtig være her længere. Derfor har vi set os om efter noget andet, siger Anders C. Anderson om det tidligere Vestas-hovedkontor.

I kølvandet på de eksplosive vækstprognoser forventer ingeniør- og projektvirksomheden ud over de nuværende 125 medarbejdere at ansætte yderligere arbejdskraft i form af projektledere og ingeniører, og direktøren forventer, at der inden for ganske få år vil være 200 medarbejdere beskæftiget i Randers.

Der er taget højde for den fremtidige vækst i en sådan grad, at bygningerne i Randers rent faktisk er for store til det antal medarbejdere, der rykker ind i en af de første uger i januar næste år.

- Derfor regner vi med, at vi skal have lejet de to sidste kontorhuse ud, som Vestas byggede på, dengang de var flest deroppe, siger Anders C. Anderson.

Annonce

Synergi med branchefolk

Vestas kom i sin tid til Randers, da den lokale vindmølleproducent NEG Micon fusionerede med vindmøllegiganten, som på daværende tidspunkt havde hovedsæde i Ringkøbing.

- Det gamle NEG Micon "fodaftryk" passer perfekt til os, mens de to store kontorbygninger, der er bygget på, bliver lidt i overskud til at starte med. Men lad os da håbe, at vi får så meget succes, at vi selv kan være der, siger direktøren, der dog understreger, at lejemålene ikke vil blive udlejet til hvem som helst.

- Jeg vil gerne have nogen derud, som arbejder inden for branchen, sådan så vi kan hjælpe hinanden med at lave nogle gode energiløsninger, og der på den måde kan være noget synergi at hente for os, siger Anders C. Anderson.

I 2015 blev Aarhus-virksomheden overtaget af en saudiarabisk familie, som førte til stiftelsen af et nyt selskab ved navn Makeen Energy, der står som ejer af Kosan Crisplant.

Annonce

Internationalt fokus

De saudiarabiske ejere laver veje og jernbaner og andet entreprenørarbejde, men i de senere år har de kastet sig over teknologi og energibranchen, og de senere års massive vækst tilskriver direktør Anders C. Anderson det faktum, at de nye ejere vil Danmark.

- De elsker Danmark, fordi vi her i landet taler lige ud af posen og leverer det, vi har aftalt, og vi skaber resultater. Arbejdsstyrken er fleksibel, vi er højtuddannede, vi har et internationalt udsyn og taler alverdens sprog. De kan ikke gøre det fra Riyadh, så de har ikke lagt skjul på, at arbejdet skal ske fra et hovedkontor, der er placeret i Danmark, siger direktøren.

Kosan Crisplant var ved overtagelsen af de saudiarabiske ejere allerede en virksomhed, der i høj grad havde et internationalt udsyn. Siden 2003 har strategien nemlig været at være så tæt på kunderne som muligt, og derfor er der etableret 22 salgs- og servicekontorer rundt om i hele verden, sådan så virksomheden i alt tæller 1000 medarbejdere.

- Vi har kunder i 130 lande verden over, og de synes, vi har nogle gode produkter, og alt var godt med undtagelse af, at de syntes, at vi var alt for langt væk, forklarer Anders C. Anderson, der selv bor i Over Hornbæk.

Og det er som om, tingene aldrig står stille i virksomheden.

- Jeg vil meget gerne have lavet et 'House of Energy', hvor vi får et sprudlende hus, der emmer af kreativitet og energi, siger direktør Anders C. Anderson.

Kosan Crisplant er i dag nabo til virksomheden Crisplant, der blandt andet laver samlebånd til lufthavne. Crisplant forbliver på sin adresse i Skejby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce