Annonce
Sport

Vestergaard om drømmestart: Kollektivet vandt kampen

Randers HH's nye trænerduo, Jakob Vestergaard (th.) og Jeppe Knudsen, havde grund til at smile efter premieresejren mod Otterup. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers HH nåede én træning sammen inden premieren, men alligevel sejrede randrusianerne 29-25 i sæsonens første kamp imod Otterup. Cheftræner Jakob Vestergaard havde store roser til kollektivet.

Randers: Randers HH var på sæsonens første opgave søndag eftermiddag imod Otterup, og på trods af at trænerduoen Jakob Vestergaard og Jeppe Knudsen først fik fem spillere på plads i truppen få dage før kampen og kun nåede at have én træning sammen, så leverede randrusianerne overraskelsen på Fyn.

Med otte scoringer førte Joachim Enggaard an i premierekampen, der endte med en sejr på 29-25 over sidste sæsons nummer ni i 1. division.

- Det er tidligt at lade champagnepropperne springe, men det er derhen af efter sådan en sejr en søndag eftermiddag på Fyn. Det var en kæmpe holdpræstation og en suveræn taktisk indsats. Dertil var der nogle fremragende individuelle præstationer i Mikkel Riis, Jacob Aaquist og Joachim Enggaard, men det var først og fremmest kollektivet, som vandt kampen. Det var altså klasse, sagde cheftræner Jakob Vestergaard efter premieresejren.

Kommer det bag på dig, at I kan gå over og levere sådan en premiere med tanke på, at I har haft en turbulent opstart?

- Jeg ville ønske, at jeg kunne sige nej, men det kan jeg ikke. Vi er selv overrasket, for det har været en total anderledes opstart. Det sætter præstationen i perspektiv og viser, at man med knaldhårdt arbejde og taktisk snilde kan man komme rigtig langt, sagde Jakob Vestergaard.

Annonce

Kampen i tal

1. division, herrerOtterup HK-Randers HH 25-29 (12-13)

Randers HH: Joachim Enggaard 8, Mikkel Riis 5, Andreas Sommer 5, Jacob Aaquist 5, Michael Kabel 2, Emil Kirkemann 2, Frederik Skoda 1 og Daniel Minke 1.

Udvisninger: Otterup 3, Randers HH 5

Dommere: Jonas Primdahl og Lasse Wahlstrøm

Tilskuere: 275 i Otterup Hallen

Velkommen hjem Aaquist

Jakob Aaquist, der tidligere har været ungdomsspiller i den grønne trøje, er tilbage efter en tilværelse i Skanderborg og efterfølgende Skive, og han skulle kun bruge et kvarter på at notere sig for fire scoringer i en jævnbyrdig indledning.

Kevin Fisker begyndte i Randers HH-målet, men midtvejs i første halvleg tog Rasmus Poulsen over, og med et par fine redninger var han en væsentlig årsag til, at randrusianerne fik teten.

Den 20-årige keeper reddede bolde, og Joachim Enggaard scorede mål.

Højrefløjen lavede fire af slagsen på seks minutter, og så førte gæsterne med tre, inden de blev ramt af en udvisningsbølge.

Andreas Sommer og U18-spillerne Jonatan Stjernholm og Martin Vemmelund måtte alle en tur forbi bænken i to minutter, og det udnyttede hjemmeholdet til at bringe sig på 12-13 inden pausen.

Kontrolleret bundgas

Men efter pausen tog Randers HH's fløjspillere igen fat. Først scorede Emil Kirkemann sit første mål for Randers HH, og Joachim Enggaard fulgte op med sit sjette og syvende mål i kampen til en føring på 17-14.

- Vi dækkede rigtig godt op, og taktikken blev udført til ug. Vi formåede at variere tempoet undervejs i kampen. Når der var benzin i motoren lå vi i overhalingsbanen, men samtidigt formåede vi også at trække tempoet ud, når det var nødvendigt, forklarede cheftræneren.

Andreas Sommer bragte randrusianerne foran med fem mål med 20 minutter tilbage af opgøret, og en drømmestart for det nye Randers HH-hold var i pipelinen.

Udsigt til målstregen har før resulteret i gummiarm til det undertippede hold, men randrusianerne fortsatte bare med at mose på, og det endte i sejrssang og to premierepoint.

Målet er overlevelse

I optakten til kampen understregede Jakob Vestergaard, at det randrusianske mandskab kommer til slås for overlevelse i rækken, og det udgangspunkt er der ikke pillet ved trods den fine indledning.

- Jeg tror, at alle er realistiske omkring opstarten og situationen. Udmeldingen omkring overlevelse er helt fair og reel. Vi har stjålet to point på udebane, som vi nyder i dag, men i morgen tager vi arbejdshandskerne på igen. Det ville være unfair over for både spillere og klubben at snakke om andet end overlevelse, sluttede Jakob Vestergaard.

Randers HH's næste opgave er på torsdag, når oprykningsfavoritterne fra Fredericia besøger Arena Randers klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce