Annonce
Randers

Veteranbilerne mødtes ved kroen

Peter Pedersen og Tove Clausen fra Harridslev havde taget turen i en Mercedes 350 SL fra 1972. »Når man nu ikke interesserer sig for hverken fodbold eller håndbold, så skal man jo gå op i noget andet,« sagde Peter Pedersen. Derhjemme står da også en anden veteranbil og en veteranlastbil. Foto: Ole Jakobsen

Ikke mindre end 250 veteranbiler havde trukket håndbremserne ved Hvidsten Kro søndag til det årlige træf.

Annonce

Hverken regnvejr eller det kølige sommervejr var nok til at holde hverken veteranbilejere eller nysgerrige tilskuere væk fra Hvidsten Kro. De omkringliggende marker var inddraget til parkeringsplads og under træerne i kroens have var der parkeret veteranbiler i alle kroge og hjørner mellem bedene. Ved mindestenen for kromand Marius Fiil var det veteranmotorcyklerne, der var stillet an.

Ægteparret Nielsen fra Nielstrup ved Frederikshavn sad godt tilpas i deres Renault 10 og nød kaffen. »Det er hyggeligt at møde de andre. Vi kan godt lide veteranbiler, fordi der ikke er noget teknik i dem. Vi han selv reparere dem,« sagde de. Foto: Ole Jakobsen

Bilerne var ligeså forskellige som dem, der kom kørende i dem. Fælles for bilerne var, at de var pudset skinnende rene til lejligheden. Fælles for veteranbilisterne var, at de kom for at få samværet med ligesindede.

Lions Club Purhus stod som sædvanligt for at sælge pølser til de mange sultne bilister. Foto: Ole Jakobsen

»Og så for kroens buffet, som bliver laver specielt til i dag. Den trækker altid en stor kø,« fortalte bestyrelsesmedlem i Dansk Vintage Motor Club, Arvid Andersen, og pegede hen imod krostuen, hvor der ganske rigtig var kø ud af døren.

Dansk Vintage Motor Club og Hvidsten Kro arrangerer det årlige træf sammen. Foto: Ole Jakobsen

Omkring 250 biler, motorcykler og lastbiler deltog i træffet.

Normalt kan det trække 400 til 500 veteranbiler til sig. Men på grund af det dårlige vejr var der »kun« omkring 250. Foto: Ole Jakobsen

»Det er altid en succes herude, og det er ren hygge og afslapning. Folk tager borde og stole med og sidder og snakker ved bilerne,« sagde han.

Det er hans forsigtige bud, at det er sjette år i træk, at der er træf på kroen.

»Der er altid mange tilskuere, for det er unikt at se så mange forskellige veteraner samlet på ét sted. Her kan man jo se en Cadillac parkeret ved siden af en Fiat 500,« sagde han begejstret.

Træffet bliver altid holdt sidste søndag i august. Samme tid samme sted bliver det også til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Angsten stod malet i ansigtet: Lille drengs mor vidste ikke, om hun var købt eller solgt

Randers

Nye vaccinationssteder granskes: Bliver det Grenaa, Stevnstrup eller...

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Randers FC For abonnenter

Randers FC-exit for Rømer? Hovedpersonen kommenterer på rygtet her

Annonce