Annonce
Randers

Veterancaféen Randers åbner i nye lokaler

Nils Bjerre Jakobsen, formand i Veterancaféen Randers, foran caféens nye lokaler på Udbyhøjvej. Foto: Randers Kommune.
Det nye mødested for veteraner, tidligere udsendte og deres pårørende åbner med støtte fra Randers Kommune
Annonce

RANDERS: Den nye café har åbent flere dage om ugen, hvor caféens frivillige er til stede.

- Vi er meget glade for de nye lokaler, som giver os endnu bedre muligheder. I cafeen mødes soldater og veteraner fra vidt forskellige baggrunde - lige fra Koreakrigen til Afghanistan samt de pårørende, som er aktive i caféens pårørendegruppe, fortæller Nils Bjerre Jakobsen, formand i Veterancaféen Randers.

Det er gratis at komme til caféaftener og deltage i de månedlige arrangementer som busture og grillaftener, og ud over pårørendegruppen huser caféen lokale veteranforeninger, der bruger lokalerne som mødelokale.

Annonce

Unik veteranstrategi

Ideen til Veterancaféen opstod i 2016 for at skabe et lokalt netværk for veteraner og tidligere udsendte, samt de pårørende i Randers. I efteråret 2017 blev kommunens veteranstrategi vedtaget enstemmigt af Randers Byråd.


- Flere og flere får øjnene op for dette fællesskab, og vi kan se, at der er brug for det her tilbud for veteraner og pårørende i Randers.

Stanley Schmücker, veterankoordinator


- Vi er rigtig stolte af veteranstrategien i Randers, som ser bredere på begrebet veteraner end den officielle definition. Det betyder, at den også omfatter sygeplejersker, læger, politi, nødhjælpsarbejdere og andre, som har været udsendt. I veterancaféen har vi fokus på alle veteraner, for vi vil gerne have, at alle skal vide, at de er velkomne, og at her er et tilbud til dem, der gerne vil være en del af fællesskabet, siger Nils Bjerre Jakobsen.

Annonce

Stærkt fællesskab

Stanley Schmücker er ansat som veterankoordinator i Randers Kommune for at implementere veteranstrategien.

- Randers har et meget stærkt fællesskab i veteranmiljøet takket være de stærke frivillige kræfter og det brede samarbejde mellem Veterancaféen, Randers FC, Danmarks veteraner, de lokale soldaterforeninger og kommunen. Det unikke samarbejde og den stærke frivillige veteranindsats får anerkendelse nationalt fra blandt andet Veterancentret, fortæller Stanley Schmücker.

- Flere og flere får øjnene op for dette fællesskab, og vi kan se, at der er brug for det her tilbud for veteraner og pårørende i Randers.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce