Annonce
Randers

Veteranindsatsen handler om penge - og følelser

Socialdemokraternes forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen mødtes tirsdag med Nils Jakobsen fra veterancafeen og byrådsmedlem Iben Sønderup for at drøfte indsatsen for veteraner lokalt og nationalt. Foto: Lars Rasborg

Til efteråret skal der laves et nyt forsvarsforlig på Christiansborg. Det berører blandt andet indsatsen for veteraner.

Annonce

Randers: For et år siden, på flagdagen 5. september, fik politikerne i byrådet et spørgsmål i den åbne spørgetid fra en borger: Hvorfor har Randers Kommune ikke en veteranstrategi?

Siden er det gået stærkt, for byrådet stod 100 procent sammen om at sætte arbejdet med en veteranpolitik i gang med det samme.

- Det var rigtig dejligt med så stor enighed. De, der har været udsendte fortjener respekt og anerkendelse, og jeg synes, vi har gjort det godt i Randers Kommune, efter at vi - lidt sent - er kommet i gang, siger byrådsmedlem Iben Sønderup (S).

Veterancafeen i Randers åbnede allerede sidste efterår, og på byrådsmødet 4. september vedtager politikerne en veteranstrategi, som er udarbejdet i samarbejde mellem politikere, forvaltning og veteraner i Randers.

Tirsdag mødtes Socialdemokratiets forsvarsordfører, Henrik Dam Kristensen, med Nils Jakobsen fra Veterancafeen i Randers og Iben Sønderup. Dam Kristensen var i byen i forbindelse med Socialdemokratiets sommergruppemøde og benyttede lejligheden til at høre, hvordan man lokalt ser på udfordringerne med at skabe gode forhold for veteraner.

- De, der har været udsendte fortjener respekt og anerkendelse, og jeg synes vi har gjort det godt i Randers Kommune, efter at vi - lidt sent - er kommet i gang.

Iben Sønderup, byrådsmedlem (S)
Annonce

Penge og følelser

Penge er selvfølgelig vigtige - i forhold til at drive både de lokale tilbud som Veterancafeen og Veterancentret i Hillerød, hvor der findes stor ekspertise.

- Men det handler ikke kun om økonomi, der er også mange følelser i det. Mange føler sig svigtede, sagde Nils Jakobsen.

Både Iben Sønderup og Henrik Dam Kristensen var enige i, at der generelt skal skabes mere respekt omkring veteranerne i samfundet. De sårbare skal have den nødvendige hjælp, og alle veteraner har krav på anerkendelse af den helt særlige indsats, de har ydet.

Henrik Dam Kristensen understregede, at de gode erfaringer fra kommunerne skal udbredes, så man kan lære af hinanden.

- Og så skal kommunerne, blandt andet Randers, være opmærksomme på, at vi har satspuljemidlerne. Her er det muligt at søge om økonomisk støtte, hvis man vil afprøve nogle ting, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Annonce