Annonce
Debat

Vi ønsker jer alle en glædelig jul

Foto: Annelene Petersen

Kære kronjyder.

Tak for samarbejdet og samhørigheden.

Tak for jeres flotte bidrag, store som små.

Tak for jeres fornemme opbakning omkring avisens indsamling af støttekroner, der igen i år sikrer en god jul i hundredvis af kronjyske børnefamilier med ondt i privatøkonomien.

Det har igen i år været en fornøjelse at samle Kronjylland om den fælles sag, som vi også gjorde det i 2013, 2014, 2015 og 2016.

Det har igen været en fornøjelse at modtage de mange donationer, store som små, møde de mange gavmilde givere, der har hjertet på rette sted, samt videreformidle de mange medmenneskelige budskaber, som kronjyder i massevis har sendt avisen sammen med deres støttekroner.

Det har igen i år været fantastisk at opleve, hvordan vores kronjyske lokalsamfund rykker sammen, når blot avisen gør opmærksom på et problem.

Det oplevede vi også med Randers Julehjælp sidste år, forrige år og årene forinden. Det oplevede vi med vores Nepal-indsamling i foråret 2015. Og det oplevede vi med vores klovne-indsamling, der i sommeren 2012 sikrede økonomien bag syge børns bedste ven, hospitalsklovnen Lulu.

Der er noget særligt ved Kronjylland, som ikke er nogen selvfølge, og som ikke er noget, alle lokalsamfund kan glæde sig over. Vi viser et særligt ansvar over for hinanden og ikke mindst over for vores børn.

Det er rørende at opleve, hvordan alle viser medansvar, når vi skriver om børn, der ikke kan vente sig samme gode juleaften som deres klassekammerater. Så åbner det kronjyske erhvervsliv kassen på vid gab, og så kommer børn og ældre ind på avisen og donerer lidt af deres sparepenge.

De mange bevægende oplevelser, vi de seneste år har haft på avisen i december, har givet vores julemåned en dybere værdi.

Vi er glade for at kunne spille flere roller end rollen som nyhedsformidler, og vi er glade for at kunne lette arbejdet for de mange frivillige ildsjæle i de humanitære organisationer, der videreformidler den kronjyske julehjælp.

I går overførte vi 167.485 kroner, hvormed de lokale afdelinger af Børnenes Kontor, Mødrehjælpen, Kirkernes Familiehjælp, Dansk Folkehjælp, Kirkens Korshær og Frelsens Hær i morgen sikrer en bedre jul i 745 kronjyske børnefamilier, og hvormed aktivitetsforeningen i Jennumparken skaber gode juleoplevelser for lokale børn og forældre i hundredvis.

De 167.485 kroner er et fantastisk resultat, der er nået på de 21 dage, der er gået, siden vi skød indsamlingen i gang i den husstandsomdelte lørdagsavis 2. december.

Tak endnu en gang. Tak alle sammen. Pas godt på jer selv og hinanden. Husk at nyde de nærmeste dage, hvor der sker det sjældne, at alting går lidt langsommere.

Selv nyhedsstrømmen løber lidt langsommere, hvorfor vores papiravis holder juleferie i morgen, 1. juledag og 2. juledag.

Onsdag er vi igen på banen med ny avis, og indtil da dækker vi døgnets begivenheder på vores netavis, amtsavisen.dk.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Debat

Debat: Er de varme hænder hele løsningen på fremtidens velfærdskabale?

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce