Annonce
Debat

Vi bor lige ved siden af - desværre

Annonce

Læserbrev: I forbindelse med byggeprojekt på Niels Brocks Gade 1, som kommunen har sendt i høring indtil 1. juli 2020.

Jeg og Karin Jensen bor lige ved siden af – desværre!

Det er jo ”bare” et hjem – det er ikke et spørgsmål om liv eller død. Karin og jeg har begge været kræftpatienter, vi har mistet familiemedlemmer og venner – så slap nu af – men det kan jeg simpelhen ikke – det kan jeg bare mærke. Det skal ud – jeg kan desværre ikke sige pyt.

Da jeg var ung og bl.a. rejste rundt i verden med rygsæk, tænkte jeg ikke meget over, hvor mon jeg skal bo og sove i morgen? Livet er dejligt og spændende. Tiden går, man bliver ældre – bor nogle forskellige steder i Randers. Det er jo en dejlig by – min hjemby. Jeg har altid med stolthed vist den frem til mine venner, sportsvenner og familie fra nær og fjern. Jeg har nu boet i Tøjhushavekvarteret i 20 år. Et helt specielt og dejligt sted – i et hus fra 1890’erne. Men så trak jeg ”nitten” – nu, hvor det der ud til, at man vil lave et kæmpe byggeri lige uden for vores dejlige hus og have, kan jeg pludselig mærke, hvor meget ens hjem i grunden kan betyde. Kommune- og lokalplan ønskes ændret – næsten til det dobbelte – så der må bygges stort og højt.

Det var så ikke lige på de forudsætninger, at huset blev købt, vedligeholdt og renoveret.

Når de ting, man så fremlægger i en slags protest over byggeriet, nærmest bliver negligeret, kan jeg mærke kampånden, komme over mig. Den har jeg lært meget om fra sportsverdenen.

I byrådet ser det ud til at 28 er for og 4 i mod projektet. Hårde odds at skulle kæmpe i mod.

Men, hvorfor ikke – til tider kan det måske lykkes at overbevise mennesker, hvad det er, de er ved at gøre mod andre – eller er jeg for naiv?

Jeg har fremført utallige argumenter for at forhindre, at en privatbygherre næsten mere eller mindre bestemmer alt – for han skulle jo ”nødig løbe sin vej”. Og stille nogen modkrav til ham – det lyder nærmest at en eller anden grund – jeg ikke forstår – som en umulighed. Det er da vores by.

Jeg har nævnt, hvor få meters afstand, der er til vores hus, indkigs- og skyggegener i meget stor stil, parkering og trafikproblemer i vores smalle gader, projektet passer ikke ind i kvarteret, bekymring omkring sætningsskader og revner osv., osv. Men alt føles bare som at tale for døve ører. Selv borgermødet om emnet forleden dag. Det var nærmest bare et informationsmøde svært at få en god dialog.

Nå, men ikke mere fra mit tankemylder lige nu. Jeg må ud at købe en boksebold.

Får snart familie på besøg – det bliver ikke helt det samme at vise rundt i Randers denne gang – det bliver ikke med stolthed og glæde. Måske vender det tilbage – håbet har jeg da heldigvis lov til at have.

Hov – undskyld...! Glemte lige at sige: Alle kan indsende høringssvar til og med på onsdag 1.7.2020. Gå ind på www.randers.dk/høringer vælg sted: 8900 Randers C. Så kommer Etageboliger Niels Brocks Gade 1 frem. Klik til højre, hvor der står frist 01 juli 2020, gå ned på siden til afgiv høringssvar og klik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce