x
Annonce
Debat

Vi er sammen om at gøre Randers erhvervsvenlig

På den seneste liste over erhvervsvenlige kommuner, udarbejdet af Dansk Byggeri, er erhvervsklimaet i Randers scoret som nummer 59 ud af 98 kommuner. Kun Samsø Kommune har en dårligere placering i undersøgelsen, der bygger på 31 erhvervspolitiske indikatorer og spænder over alt fra dækningsafgift, ventetider på byggesagsbehandling, administrationsgebyrer med mere.

Det er fristende at tale Randers ned, sådan som dele af byrådet gør fra møde til møde. Men jeg vil ikke tale Randers ned. Tværtimod vil jeg fremhæve placeringen som en unik mulighed for at forbedre erhvervsvenligheden. Selvom vi er gået 16 pladser tilbage og er placeret i den tunge ende, betyder det også, at en indsats mod at blive mere erhvervsvenlig vil komme mange gange igen. For Randers skal være mere erhvervsvenlig, end vi er i dag. Det viser alle undersøgelser, sund fornuft og resultater fra flere andre kommuner. De gode erhvervsvilkår starter i byrådet, og derfor har Liberal Alliance også fokus på erhvervspolitikken frem mod kommunalvalget i november.

Hurtigere sagsbehandlingstid på byggesager

Vi skal understøtte byggeaktiviteten i Randers Kommune og sørge for, at ingen, der ønsker at bygge nyt, privat som erhverv, oplever unødigt bureaukrati eller andre hindringer, der kan forhindre en effektiv byggeproces. Derfor foreslår vi, at behandlingstiden på byggesager skal under én uge. Det er et konkret og målbart servicemål, som vi vil arbejde for.

Afskaffelse af dækningsafgiften

Dækningsafgiften er en særskat på at drive virksomhed, som kommunerne kan vælge at opkræve. Randers og Aarhus kommune er de eneste i Region Midtjylland, der vælger at opkræve særskatten. Det giver ingen mening at fastholde en særbeskatning, der giver ulige konkurrenceforhold for virksomheder, der arbejder på tværs af kommuner. Samtidig er det en ekstra omkostning for nye virksomheder, der ønsker at etablere sig. En omkostning, de ikke har i én eneste af vores nabokommuner.

Øget konkurrenceudsættelse

Det er sund fornuft at afprøve, om der er nogle, der kan gøre det billigere eller bedre, end man gør i dag. Derfor vil vi hæve graden af konkurrenceudsættelse i Randers og samtidig øge det økonomiske råderum.

Det er tre men meget simple tiltag, som vil gøre Randers mere erhvervsvenlig. Liberal Alliance vil tage konkurrencen op med de andre kommuner, og derfor går vi til valg på at gøre Randers mere erhvervsvenlig. Vi er sammen om at skabe gode vilkår, sammen om at høste succeserne og sammen om at fordele overskud eller underskud. Vi er sammen om Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Pas godt på vores efterskoler. Det gælder den demokratiske dannelse af vores børn

Selv om det ikke er livsnødvendigt for vores danske samfund at holde liv i samtlige efterskoler, der er i vores land, er det alligevel glædeligt, at regering og folketing har fundet en pulje penge på 170 millioner kroner, der kan hjælpe efterskolerne gennem den historisk ekstreme coronakrise, som hele vores verden gennemlever i disse dage og måneder. Sammen med landets øvrige frie og private grundskoler er efterskolerne en vigtig valgmulighed for børn og forældre i et frit demokratisk samfund som det danske. Hvis ikke, vi havde alternativerne, men alene havde den kommunale folkeskole, ville vi være et fattigere samfund, et fattigere demokrati. Og hvis ikke, vi havde alternativerne, men alene en offentligt ejet folkeskole med monopolstatus, ville vi ikke have den konkurrencesituation, der gør alle parter på markedet bedre. Derfor er det glædeligt, at en økonomisk hjælpepakke for efterskoler forhåbentligt sikrer, at den demokratiske dannelse af vores børn også i fremtiden kan foregå der, hvor børn og forældre selv ønsker det - i den kommunale folkeskole, i frie skoler, i private skoler, på efterskoler. For det er den demokratiske dannelse af vores børn, det handler om, og der er næppe meget andet, der er mere vigtigt, når vi snakker om at sikre fremtiden for et af verdens fineste demokratier, vores demokrati. Netop nu kæmper personalet på landets efterskoler en beundringsværdig kamp for at bevare kontakten med de mange elever, der siden midten af marts har været hjemsendt fra det efterskoleår, der for mange står som den stærkeste periode i livet. Opfindsomheden er imponerende med virtuelle kaffeaftener, online godnatrunder, sangtimer på Facebook og livehistorier på Instagram - for blot at nævne nogle få eksempler fra efterskolen i Mellerup. Dette personale og disse børn har ikke brug for at frygte for efterskolernes fremtid. De har brug for ro på deres egen aktuelle hverdag, der indtil videre må foregå hver for sig, hjemme i lærerboligen og hjemme hos forældrene.

Østjylland

Corona-krisen presser dyreparker i knæ: - Jeg føler mig magtesløs og frustreret

Randers

Bilkas særåbning skærtorsdag virkede: Flere end hundrede mennesker klar fra morgenen af

Annonce