Annonce
Debat

Vi halter ikke bagefter

Læserbrev: Grenaa Bladet bringer 14. april et indlæg ”Norddjurs klarer sig markant dårligere end nabokommunerne”, der med baggrund i en pressemeddelelse fra Dansk Arbejdsgiverforening fortæller, at Norddjurs får langt færre ledige i job efter endt virksomhedspraktik end nabokommunerne Randers og Syddjurs.

Det giver mig anledning til følgende kommentarer:

I Norddjurs Kommune har ledigheden under covid-19 udviklet sig bedre end i vore nabokommuner. Vi har satset på at få de stærke ledige (forsikrede ledige) hurtigt og direkte i job – primært uden at benytte virksomhedspraktik – og det har givet resultater.

Annonce

Vi har samtidig mange ressourcesvage ledige, som har brug for hjælp til at komme tættere på arbejdsmarkedet. Her er virksomhedspraktik en rigtig god mulighed for at hjælpe disse ledige tættere på arbejdsmarkedet ved at nedbryde barrierer for at komme i job.

Det, at de stærke ledige kommer direkte i job og ikke i praktik, har betydning for tallene.

Set i forhold til kommunens rammevilkår, herunder kommunens gennemsnitlige lave uddannelsesniveau, er vi godt tilfredse med de resultater, vi har, også med at få de forsikrede ledige i job. Hvis vi tager et kig på den samlede udvikling i ledigheden, viser den også, at det er den rette vej at gå. Her ligger Norddjurs næsten bedst i Danmark.

Der er mange muligheder for at trække tal om beskæftigelsesindsatsen, også tal, der viser gode resultater i Norddjurs. Ser vi på tal (kaldet overlevelseskurver), der viser, hvor lang tid der går, før man ikke er ledig længere, så viser de for forsikrede ledige, at Norddjurs er hurtigere end vore naboer til at få forsikrede ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Ser vi eksempelvis også på resultatmålet i Beskæftigelsesministeriets seneste benchmarking af kommunerne 2. halvår 2019 - 1. halvår 2020, viser det sig her, at vi ikke halter efter. Norddjurs Kommune ligger 50 fuldtidspersoner lavere end forventet, mens vore naboer ligger højere end forventet. Vi anvender virksomhedspraktik til borgere, som er længere fra job. De forsikrede ledige har bedre kvalifikationer og forudsætninger for at finde et muligt match med en arbejdsgiver.

For en kommune som Norddjurs giver det god mening at prioritere brugen af virksomhedsrettede indsatser til ledige, som er længst væk fra arbejdsmarkedet. Det giver også god mening at se effekterne i en større sammenhæng. Når vi gør det, viser tallene, at beskæftigelsesindsatsen i Norddjurs giver gode resultater.

Det betyder ikke, at vi ikke har fokus på, om vi kan gøre det bedre. Det har vi, og det skal vi altid have.


Det, at de stærke ledige kommer direkte i job og ikke i praktik, har betydning for tallene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce