Annonce
Debat

Vi har fortjent bedre

Magt: Banen var kridtet op i juni 2015: Fire år med Helle Thorning ved roret lakkede mod enden. Valgløfterne fra Løkke var en “straks-opbremsning” i flygtningestrømmen, og den sædvanlige rumlen om skattenedsættelser. Løkke fik sit statsministerium og DF undlod trods større mandattal at indgå i et regeringssamarbejde. Officielt af frygt for at lide samme skæbne som SF i Thorning-regeringen. Uofficielt fordi DF ikke som de Radikale vil magten. Trods snart 25 år på Tinge har DF stadig en fobi, når det kommer til at ville tage ansvar. Man lægger sig hellere i kølvandet på en strammer som Inger Støjberg end at få ledelseserfaringen som ministertid giver. Symbolpolitik rimer på DF.

Løkke-regeringens løfte under valgkampen i juni 2015 om fuldt asylstop varede ind til august det år, hvor migranterne strømmede ind på E45. I stedet for som i Ungarn og Polen at lukke af lod Løkke hånt om valgløftet.

Grænseoverskriderne, asylshopperne, der valgte velfærdssamfundene i Nordeuropa til og de fattigere lande i Sydeuropa fra, styrede i måneder ikke kun den fremtidige befolkningsudvikling i Danmark, men også i landene syd for os. Løkke fortabte en historisk chance for at træde i karakter ved at erklære, at Danmark førte samme asylpolitik som Tyskland under et statsbesøg i efteråret 2015.

DF tilsvarende undlod at gribe en historisk chance for at vise sin eksistensberettigelse ved at sætte Løkke stolen for døren og kræve omgående lukning af grænseovergangene for migranter. Fra at være ikke stuerene er DF blevet politisk ligegyldige. Socialdemokratiet har dygtigt udmanøvreret DF. Dommen over Pia Kjærsgaards livsværk faldt 5. juni.

I december 2018 underskrev Løkke FN's migrantaftale i Marrakech om regulering af migrationen på verdensplan. Aftalen indeholder et katalog af forpligtelser fra de velstående lande over for modtagelse af migranter.

Om det er Løkkes mangel på viden om migrationens konsekvenser eller hans ignorance over for sammenhængskraften i det danske samfund, er for så vidt underordnet. Konsekvensen bliver følelig i en væsentlig grad for vores efterkommere, når Løkke for længst er gået på pension eller ligger under mulde. DF burde genopfinde begrebet 'rettidig omhu' i udlændingepolitikken. DF's nerve og puls har befundet sig på respiratorstadiet efter Pia Kjærsgaards selvpensionering.

At rød blok sejrede af helvede til 5. juni, kan blå blok kun takke sig selv for. I tiden med Løkke har der været ført mindre politik end under departementschefstyret under krigen. De Radikale og Enhedslisten havde dygtigt spundet rænker med det voksende islamiske vælgerkorps. Al tanke om frisind, ytringsfrihed, demokratisk sindelag, kvindefrigørelse, adskillelse af religion og politik og generationer af tidligere danskeres kampe, lod man hånt om blot for magt og indflydelse under de klichéagtige paroler om mangfoldighed, anti-racisme og tolerance.

Under overfladen lyder kravene fra de islamiske vælgere om genindførsel af blasfemi lovgivning og forbud mod forhånelse af profeten. Et kultur clash der ender med en borgerkrig er under gradvis opbygning.

Samtlige partier kunne blive enige om en ting; at Stram Kurs' leder Rasmus Paludan udgjorde jordens afskum, og at det var nazistisk inspireret at brænde koranen af. Mainstreammedierne, herunder det statsfinansierede DR, arbejdede på højtryk for at fremskaffe snavs til politikerne om fænomenet Paludan.

At det ikke var Paludan, der brændte biler af på Nørrebrogade eller sloges med politiet, overså det politisk korrekte Danmark. At Paludan blot påpeger, at der i visse dele af Danmark ikke længere gælder danske normer og skikke, som følge af et fuldstændig kollaps politisk og moralsk på Christiansborg og på medieredaktionerne, hvor man har prioriteret illegal indvandring højere end sikkerheden og økonomien for Danmark, det lader man henstå uomtalt.

Dansk politik har udviklet sig til et galehus, danske medier har tabt sutten i forhold til den primære opgave om at varetage befolkningens interesser. Den udprægede konsensus mellem politikere og medier påminder i langt højere grad om det fascistiske samfund, politikerne og journalisterne advarer mod.

Hvad både Danmark og Europa nærmest skriger på, er statsmænd af format; statsmænd, der både kan sætte ord på at definere, hvad Europas arvemasse går ud på, og hvordan den skal forvaltes. Danmark og Europa har ikke brug for politikere, der brænder koraner af på en ølkasse, men politikere af blod og stål.

Vælgerne har fået de ligegyldige politikere, de har fortjent, men en ting er sikkert: Danmark og vores efterkommere har fortjent bedre.

Klaus Ewald
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Det bedste sted i verden at være det lokale medie

Kære læsere. Tak for en fantastisk modtagelse af vores nye søndagsavis om Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland. Tak for et fremragende første år. Vores nye søndagsavis fylder i dag ét år, og det fejrer vi med en festudgave, hvor vi over 12 sider følger op på 12 væsentlige og vedkommende historier, som vi har bragt i løbet af de seneste 12 måneder, søndagsavisens første. Vi håber, at vores læsere vil finde fornøjelse ved at læse om folketingsmedlemmet og omfartsvejen, der forsvandt, om provokunstneren, der vandt vores hjerter, om den enlige mor, der fik plads i folketingssalen, og om mange andre spændende mennesker fra vores kronjyske og djurslandske lokalsamfund. Næste søndag er avisen igen, som den plejer at være, med de fire faste koncepter - Hele historien, Portrættet, Fortalt i billeder og Ugen der gik - som vi ved fra målinger, at vores læsere sætter stor pris på. Vi vil fortsætte med at finde væsentligt og vedkommende indhold, vi kan berige vores faste koncepter med. Vi vil fortsætte med aktivt at bruge vores nye muligheder for at fortælle om lørdagens ligakampe og anden elitesport i papiravisen allerede om søndagen. Og vi vil fortsætte med at videreudvikle vores nye søndagsavis. Vores læsere har givet vores nye avis om søndagen en drømmestart, hvor mere end 86 procent af vores hidtidige hverdagsabonnenter i dag har valgt at modtage avis 365 dage om året. Det er langt flere, end vi havde forestillet os, og det vidner om en lokal opbakning, der varmer vores hjerter og forpligter os for fremtiden. Som fondsejet medievirksomhed er det vores fornemste opgave at styrke demokratiet og sammenhængskraften i det lokalsamfund, vi elsker at være en aktiv del af, og det gør vi bedst med den størst mulige rækkevidde, digitalt såvel som på print. Efter en årrække med fuldt fokus på digital vækst vokser vi nu også på print. Således er læsertallet på papirudgaven af Randers Amtsavis ifølge Gallup det seneste år steget med næsten seks procent, og det giver os mere end nogensinde grund til at takke vores mange læsere. Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland er det bedste sted i verden at være det lokale medie.

Fodbold For abonnenter

Begivenhedsrig fodbold-lørdag: Tyveri ved højlys dag, målmandsafbud, øretæver og tiltrængt selvtillid

Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce