Annonce
Debat

Vi har ventet for længe, og støjproblemerne fortsætter

Tegning: Jens Nex

Læserbrev: Støjen fra motorvej E45 skaber hver eneste dag, time og minut en dårligere livskvalitet for de mange støjplagede borgere i Vorup, Hornbæk og Helsted. Den økonomiske udvikling i samfundet medfører et stigende behov for transport og dermed også mere vejtrafik. Støj fra vejtrafikken giver ikke høreskader, men støj kan være en stressfaktor, der forøger risikoen for hjerte-karsygdomme og forhøjet blodtryk. Undersøgelser har vist, at støj kan forringe livskvaliteten med stress og søvnforstyrrelser. Derudover kan støj forringe børns evne til indlæring og medføre en risiko for, at deres sprog ikke bliver udviklet normalt.

Med tanke på den stigende mængde vejtrafik er det ikke blot på tide, men også på sin plads, at der kommer en endelig løsning for støjdæmpningen langs E45 i Randers. For os handler det ikke længere om at finde lappeløsninger. Vi vil have en varig og holdbar løsning, der får dæmpet støjen. I bund og grund er det et meget simpelt ønske og noget, som i dag sker ved nye udstykninger. Det virker urimeligt, at man ikke kan være i sin egen have, nyde morgenkaffen i stuen eller blot åbne vinduet ude at skulle høre på lastbilers buldren. Vi ikke bare ved men kan også høre, at støjvolde, træer og buskadser ikke afhjælper støjproblemerne.


Uanset hvad er det afgørende, at alle i Randers kaster sig ind i arbejdet for, at der kommer en løsning.


Derfor er løsningen, at der kommer støjværn, der effektivt tager støjen fra de mange tusinde biler og lastbiler, der hver eneste dag bruger E45. Her er der flere løsninger. En udvidelse af E45 til tre spor vil medføre støjværn. En pulje til støjdæmpende foranstaltninger langs motorveje er en anden løsning. Men uanset hvad det ender med, er det afgørende, at alle i Randers kaster sig ind i arbejdet for, at der kommer en løsning. Både kommune, virksomheder, folketingsmedlemmer og borgere skal arbejde for, at der i den nye infrastrukturplan for Danmark kommer en løsning. Forhandlingerne starter snart, og derfor er det nu eller aldrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kaffe med coronaregler

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce