Annonce
Randers

Vi samler affald og skridt i naturen som aldrig før

Jesper Jakobsen, projektleder for Bevæg dig for livet i Randers Kommune , opfordrer til at kombinere bevægelse og indsamlig af skrald. Man skal dog være opmærksom på en række retningslinjer for at passe på sig selv og andre. Foto: Randers Kommune
Randers Kommune bakker op om affaldsinitiativet "skridt og affald", som for tiden får mange borgere til at bevæge sig ud i naturen med poser under armen for at jagte skridt og affald.

Randers: Det landsdækkende motionsprojekt Bevæg dig for livet har "stået fadder" til en ny folkebevægelse #skridtogaffald, der får borgerne til at kombinere motion og affaldsindsamling.

- Vi er glade for det nye initiativ, der er opstået i disse coronatider. Det får sikkert mange borgere, der måske ikke rører sig så meget til daglig, til at være mere fysisk aktive. At tage en pose med sig og samle det affald op, som man møder på sin vej, giver jo mening. Ikke blot for en selv, men også for fællesskabet. Det er jo en meget bedre oplevelse for at os alle sammen at gå eller løbe en tur, hvor der er rent og pænt, siger projektleder for Bevæg dig for livet i Randers Kommune, Jesper Jakobsen, i en pressemeddelelse.

Annonce

App-besked

Randers Kommune støtter initiativet. Frem til 14. april kan borgere få hentet det affald, som de har samlet i naturen, hvis de har flere poser, end de kan have i deres skraldespand derhjemme.

I appen "Giv os et praj-Randers Kommune" kan man uploade billeder af sine sække og sin adresse under kategorien #skridtogskrald. Randers Kommune henter kun skrald, der er samlet i naturen, og som er samlet i klare plastsække. Den løsning kører frem til 14. april og dermed den periode, landet foreløbig er lukket ned i.

Kommunen minder om, at man skal tage handsker på og holde afstand, når man samler affald. Gå enten alene eller med nogle få af dine nærmeste. Sørg for god håndhygiejne før, under og efter turen. Nys eller host i et engangslommetørklæde eller i ærmet ved albuebøjningen. Hvis du er sløj - så bliv hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce