Annonce
Debat

Vi skal have Randers op i gear

Pressefoto

Hvis vi skal have Randers op i gear, er det nødvendigt, at vi har den rette infrastruktur. Sådan lyder det fra virksomhederne i Randers i Dansk Industris årlige undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed.

På spørgsmålet "Hvad bør kommunen prioritere højest, hvis den skal styrke virksomhedernes vækstmuligheder fremadrettet?", er det infrastruktur, arbejdskraft og image, der betyder mest for virksomhederne.

Infrastruktur betyder noget

Randers har en fantastisk placering i Danmark - tæt på E45, med kort til mange af de store jyske byer, med store havne til eksport og udskibning. Men hvis E45 op og ned gennem Jylland er sandet til, Randersbro har nået sit mætningspunkt, og øvrig infrastruktur halter, er det et stort problem.

Det skal vi gøre noget ved. Liberal Alliance går derfor til valg på flere spor på E45, og vi har også henvendt os til transportministeren for at lægge pres på at fortsætte en udvidelse af motorvejen hele vejen til Randers. Samtidig vil vi arbejde for at få en østlig forbindelse over Randers Fjord for at binde vejnettet bedre sammen.

Annonce

Adgang til kvalificeret arbejdskraft

Kigger man på arbejdskraften, er det især den faglærte arbejdskraft, virksomhederne efterspørger.

Her er det vigtigt, at vi fra politisk side lytter til virksomhedernes behov og lægger os i selen for at fastholde arbejdspladser i Randers. For kan man ikke finde kvalificeret arbejdskraft til sin virksomhed, er det svært at udvikle sig, selvom kunderne er der.

Derfor går Liberal Alliance til valg på at oprette flere partnerskabsaftaler mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Det godt for både de unge, der søger efter praktikpladser, og for virksomhederne, der får adgang til arbejdskraft, der kan specialiseres til lige netop deres behov.

Kan vi holde vores unge i Randers samt sikre, at virksomhederne har den arbejdskraft, de har brug for, er det en vindersag for alle parter.

Derudover skal vi have afskaffet dækningsafgiften helt, da den er med til at holde virksomheder fra at etablere sig i Randers. Dækningsafgiften er en afgift, som kun Randers og Aarhus har, det vil sige en ekstra beskatning på erhvervslivet, som kommunerne selv kan vælge at afskaffe.

Vi er sammen om at skabe arbejdspladser, vækst og udvikling i Randers, og vi skal lytte til dem, der hver dag sikrer, at vi har råd til velfærden i Randers Kommune.

Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Stort smitteudbrud rammer lokal folkeskole: Kun halvdelen af eleverne mødte ind mandag morgen

Annonce