x
Annonce
Læserbrev

Vi skal sikre de mange jobs inden for turismen

Læserbrev: Dansk turisme er lukket fuldstændigt ned i forbindelse med, at grænserne er lukket. Hotellerne står tomme, og vores mange østjyske attraktioner er lukket helt ned. Det kan lynhurtigt mærkes på bankkontoen, hvor de røde tal kommer med foruroligende hastighed. Jeg er glad for, at vi allerede har vedtaget en hjælpepakke, som er et plaster på såret for mange virksomheder, og som kan hjælpe dem igennem krisen.

Imidlertid er den hårdest ramte branche turismen. Hoteller og attraktioner kommer til at miste al omsætning i påsken, og det kan mærkes. Samtidig så er de fleste forståeligt nok afventende med at bestille ferier, fester og konferencer.

Vi kan allerede nu se, at lufthavnen i Tirstrup er meget hårdt ramt. Ruten til København er midlertidigt lukket, og næsten alt aktivitet er ophørt. Flere års hårdt arbejde med at hente nye ruter til lufthavnen kan være forsvundet som dug for solen. Navnlig hvis vi kommer til at opleve konkurser inden for luftfarten. Derfor foreslår Venstre, at vi yder statsgaranterede lån til luftfartsbranchen, således at flyselskaberne kan overleve nedlukningen af grænserne.

Derudover bør Rejsegarantifonden træde til og ekstraordinært betale for de tilbagebetalingskrav, som danskerne har i forhold til rejser, der nu bliver afholdt. Ellers risikerer vi, at hele branchen simpelthen går nedenom og hjem.

Rigtig mange østjyder er beskæftiget inden for turisme og oplevelsesøkonomien. Dem skal vi holde hånden under, og derfor er der brug for flere initiativer. Folketingets partier har allerede taget en række vigtige foranstaltninger, men der er behov for meget mere, hvis ikke coronakrisen skal gå hen og blive en langvarig krise for dansk økonomi og beskæftigelse. Med andre ord så er der brug for, at vi finder den helt store pengepung frem i denne her ekstraordinære situation. Vi kan for eksempel kigge over Kattegat, hvor Sverige netop har præsenteret en hjælpepakke svarende til 200 milliarder danske kroner. Det er et stort beløb, men det er den størrelsesorden, vi skal op i, hvis vi skal klare os helskindet igennem denne her vanskelige periode for Danmark. Det er vigtigt, at vi står sammen, og derfor er Venstre klar til at se på alle muligheder for at hjælpe vores erhvervsliv og dem, som er i fare for at miste deres arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

I en coronatid er det vigtigt, at glæde sig over alt det, der lykkedes. Og takke dem der går forrest. Det så vi flere eksempler på i TV2’s ”Danmark står sammen” lørdag aften. Og hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte lørdag aften om et Danmark, der står sammen.

Randers

Skrædder Mamad Abdullah fra Underværket syr engangsmundbind: - Vi må alle forsøge at hjælpe, hvor vi kan

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Annonce