Annonce
Debat

Vi skal styrke Norddjurs' skoler

Annonce

Læserbrev: Det er med stor beklagelse, jeg ser Jan Sallings farvel som bestyrelsesformand for Norddjurs børnebyer i område Nord.

Jan skal have tak for indsatsen til nu, ikke mindst for arbejdet med at samle vore tre små børnebyer i Ørsted, Allingåbro og Vivild som lokale afdelinger under én hat. Den har været kompetent og engageret.

Jans farvel ærgrer mig også. Fordi kommunalbestyrelsen nu lige før sommerferien afsatte seks millioner ekstra til folkeskolerne i skoleår 2020-21 og en pulje til børnebyerne i Midt og Nord. Alle partier har desuden forpligtet sig til i budget 21 at skabe et stabilt økonomisk grundlag til investering i en folkeskole i udvikling – også med faldende børnetal.

Jan Sallings kronik i Amtsavisen lørdag er meget skeptisk også over for Norddjurs' beslutninger i juni. Men med junis ekstra-bevilling til det kommende skoleår kom vi for en stund på forkant. På et tidspunkt, hvor økonomien er genoprettet. På et tidspunkt, hvor Norddjurs begynder at få en mere retfærdig tildeling af ressourcer. For første gang siden 2018, hvor økonomikrise og en dårlig beslutningsproces (her har Jan jo ret) gav strukturændringer og besparelser, der kostede Norddjurs dyrt.

Jeg opfordrer Jan og alle skoleengagerede til at følge Norddjurs juni-beslutningen om styrkelse af folkeskolen op. Vi har vedtaget, at der i forbindelse med budget 21 skal ”skabes et stabilt økonomisk grundlag, der sikrer investeringer i en folkeskole i udvikling – også med faldende børnetal.” Nu kan vi, og nu skal vi styrke vore skoler og skabe en positiv udvikling i vore lokalsamfund. Her er jeg så enig med Jan Salling.


Nu kan vi, og nu skal vi styrke vore skoler og skabe en positiv udvikling i vore lokalsamfund. Her er jeg så enig med Jan Salling.


Det er den opgave, der står for i budgetarbejdet straks efter ferien. Tak for indsatsen, Jan Salling, jeg forventer, at du fortsætter som kronikør og anerkender din skarpe pen – også når vi vurderer forskelligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce