Annonce
Debat

Vi står sammen - ved at holde sammen

Læserbrev: Samfundets krav vokser, og netværk brister, - uligheden samt ensomheden følger med. Mennesker i Danmark bliver i stigende grad overladt til at klare sig selv, og flere og flere mister fodfæste i livet.

Vi ved, der eksisterer hjælp til hjemløse nogle enkelte steder, men én ting er sikkert, selv på dage, hvor vi andre med fuldtidsjob og et trygt miljø har problemer af forskellig art, kan vi altid ringe til vores venner og familie efter hjælp, - det kan den typiske hjemløse ikke, da han/hun ofte er forladt af familie og venner.

Hyppigere og hyppigere ser vi socialt udsatte mennesker på gaderne. Den typiske hjemløse er en mand, der oplever mange sociale problemer på én gang. For eksempel både arbejdsløshed, psykiske problemer, ensomhed og manglende kontakt til familien.

Annonce

Én af de ting, der i årenes løb har gjort særligt indtryk på mig, er, hvor let man i dagens Danmark kan "snuble" i et ganske almindeligt liv og falde til den absolutte bund i vores samfund.

Flere af de hjemløse, som jeg har mødt og talt med, havde "bare" været uheldige i deres liv. De havde mistet deres job, mistet deres hustru eller samleverske, var blevet skilt eller var på forskellig vis blevet ramt af sygdom med videre. Pludselig stod de uden noget som helst og uden kræfter til at rejse sig igen. Det har gjort et meget stærkt indtryk på mig.

Antallet af hjemløse, som sover på gaden, i skure og trappeopgange, - og altså ikke på væresteder eller herberger, - er steget voldsomt de seneste år. Den udvikling skal vi have vendt igen, og ingen skal af nød sove på gaden i Danmark.

Mange af os har sikkert oplevet at møde en hjemløs ved stationen, et butikscenter eller et sted på gaden for at sælge de hjemløses blad "Hus Forbi" eller andre blade. På den måde har de hjemløse mulighed for at tjene deres egne penge og har noget at stå op til, - og hvad der er vigtigst, de er sælgere og ikke tiggere.

Antallet af hjemløse, som sover på gaden, i skure og trappeopgange, - og altså ikke på væresteder eller herberger, - er steget voldsomt de seneste år. Den udvikling skal vi have vendt igen.

På trods af problemer med baggrund i corona er vi nu kommet godt i gang med den travle, dejlige og søde juletid, hvor vi også vil møde hjemløse.

Jeg vil derfor hermed meget gerne opfordre til, at vi hilser på de hjemløse, vi køber de hjemløses blad, eller vi støtter de hjemløse på forskellig vis.

Med de bedste ønsker om en dejlig og glædelig jul samt godt nytår til alle.

Vi står sammen - ved at holde sammen.


Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce